Kur’an’ın Feyzinden Dualar

Kur’an’ın Feyzinden Dualar

Hamd o Allah’a mahsustur ki, kuluna kitab’ı indirdi ve onda hiçbir eğrilik bulundurmadı.

ALLAH’IM! BİZE, KUR’AN’I BİR NASİHAT, GÖNLÜMÜZDE OLANA BİR ŞİFA VE BİZİM İÇİN BİR HİDAYET VE RAHMET KIL VE KİTABINLA BİZİ SELAMET YOLLARINA ERİŞTİR.

Hamd o Allah’a mahsustur ki, kuluna kitab’ı indirdi ve onda hiçbir eğrilik bulundurmadı. (Kehf: 1)

Âlemlere bir korkutucu (bir uyarıcı) olsun diye, Furkan’ı kuluna indiren (Allah) ne yücedir.” (Furkan: 1)

Allah’ım! Bize, Kur’an’ı bir nasihat, gönlümüzde olana bir şifa ve bizim için bir hidayet ve rahmet kıl ve kitabınla bizi selamet yollarına eriştir. (Bkz. Yunus: 57, Maide: 16)

Allah’ım! Bizi en sağlam kulpa tutunanlardan eyle! (Bkz. Lukman: 22)

Allah’ım! Bizi, kitaba sımsıkı tutunanlardan eyle! (Bkz. A’raf: 170)

Allah’ım! Kur’an ile kalplerimize sebat ver; ve bizi, kalpleri Kur’an’a gönülden bağlı olanlardan eyle! (Bkz. Furkan: 32, Hac: 54)

Allah’ım! Bizi, Kur’an okudukları zaman kovulmuş şeytandan Allah’a sığınanlardan eyle! (Bkz. Nahl: 98)

Allah’ım! Bizi, Allah’ın kitabını tilavetinin (okunmasının) hakkını vererek okuyanlardan eyle! (Bkz. Bakara: 121)

Allah’ım! Bizi, Kur’an’ı tane tane okuyanlardan eyle! (Bkz. Muzemmil: 4)

Allah’ım! Bizi, Kur’an okunduğu zaman, hemen onu dinleyip susan ve böylece merhamet olunanlardan eyle! (Bkz. A’raf: 204)

Allah’ım! Bizi, onlara Kur’an okunduğu zaman ağlayarak yüzleri üstü yere kapanan ve (Kur’an’ın) onlarda, (Allah’a) gönülden bağlılığı arttırdığı kimselerden eyle! (Bkz. İsra: 109)

Allah’ım! Bizi, derileri Kur’an’dan ürperen; sonra derileri de kalpleri de Allah’ın zikriyle yumuşayanlardan eyle! (Bkz. Zumer: 23)

Allah’ım! Bizi, Kur’an’ı tedebbür edenlerden, düşünenlerden eyle! (Bkz. Nisa: 82)

Allah’ım! Bizi, Kur’an’daki kıssaları düşünenlerden eyle! (Bkz. A’raf: 176)

Allah’ım! Bizi, kendilerine verdiğin (kitab)ı kuvvetle tutan ve içinde bulunanları hatırlayanlardan eyle! (Bkz. Bakara: 63)

Allah’ım! Bizi, kitabı bilmeyip sadece boş temennilerde bulunan ve ancak zanda bulunan ümmilerden eyleme! (Bkz. Bakara: 78)

Allah’ım! Bizi, bir sure indirildiği zaman bunun imanlarını arttırdığı o kimselerden eyle ki onlar birbirleriyle müjdeleşirler. (Bkz. Tevbe: 124)

Allah’ım! Bizi, Kur’an’ın kendilerine hüsrandan başka bir şey arttırmadığı kimselerden eyleme! (Bkz. İsra: 82)

Allah’ım! Bizi, Kur’an’la kâfirlere karşı büyük bir cihat ile mücahede edenlerden eyle! (Bkz. Furkan: 52)

Allah’ım! Bizi, ilimde rasih (derinleşmiş) olup: “(Biz) Kur’an’a inandık, hepsi Rabbimiz tarafındandır” diyenlerden eyle! (Bkz. Al-i İmran: 7)

Allah’ım! Bizi, Kur’an’ı kısım kısım ayıranlardan eyleme! (Bkz. Hicr: 91)

Allah’ım! Bizi, kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr edenlerden eyleme! (Bkz. Bakara: 85)

Allah’ım! Bizi, kalplerinde bir eğrilik bulunan, fitne çıkarmak ve keyiflerine yormak için Kur’an’dan müteşabih olanların peşine düşenlerden eyleme! (Bkz. Al-i İmran: 7)

Allah’ım! Bizi, kendilerine Kur’an yükletilip de sonra onu taşımayanlardan eyleme! (Bkz. Cuma: 5)

Allah’ım! Bizi, onlara apaçık deliller geldikten sonra aralarındaki zulümden dolayı kitapta ihtilafa düşenlerden eyleme! (Bkz. Bakara: 213)

Allah’ım! Bizi, sanki bilmiyorlarmış gibi, Allah’ın kitabını sırtlarının gerisine atanlardan eyleme! (Bkz. Bakara: 101)

Allah’ım! Bizi, nasihat etmek üzere kendilerine indirdiğin kitabı ve hikmeti hatırlayanlardan eyle! (Bkz. Bakara: 231)

Allah’ım! Bizi, kelimeleri yerlerinden değiştirip kendilerine yapılan nasihatlerden bir nasip almayı unutanlardan eyleme! (Bkz. Maide: 13)

Allah’ım! Bizi, Kur’an’ı terk edilmiş olarak tutanlardan eyleme! Ve bizi Kur’an’dan yüz çevirenlerden eyleme! (Bkz. Furkan: 30, Taha: 100)

Allah’ım! Bizi, gözleri, Seni hatırlatan ayetlerin karşısında bir örtü içerisinde olup işitmeye de tahammül edemeyen kimselerden eyleme! (Bkz. Kehf: 101)

Allah’ım! Bizi, indirdiğin apaçık delilleri ve hidayeti, insanlara kitapta beyan etmenden sonra gizleyenlerden eyleme! (Bkz. Bakara: 159)

Allah’ım! Bizi, kelamını işiten, sonra onu anlamalarının ardından, bile bile onu tahrif edenlerden eyleme! (Bkz. Bakara: 75)

Allah’ım! Bizi, kitapta olmadığı halde, kitaptan sanılsın diye, kitabı okurken dillerini eğip bükenlerden ve Allah tarafından olmadığı halde “Bu, Allah katındandır” diyenlerden muhafaza eyle! (Bkz. Al-i İmran: 78)

Allah’ım! Bizi, kitaba varis olup şu değersiz dünyanın geçici menfaatini alan ve “(nasıl olsa) bize mağfiret edilecek” diyenlerden; fakat kendilerine, ona benzer bir menfaat daha gelse onu da alanlardan eyleme! (Bkz. A’raf: 169)

Allah’ım! Bizi, ayetlerin hakkında düşünen ve onlardan ibret alanlardan; ayrıca ayetlerine kati olarak iman edenlerden eyle! (Bkz. En’am: 126, Bakara: 219, Secde: 24)

Allah’ım! Bizi, göklerin ve yerin yaratılışında ve gece ile gündüzün ihtilafında var olan ayet (ve delillerini) görenlerden eyle! (Bkz. Al-i İmran: 190)

Allah’ım! Bizi, ayetlerinden gafil olanlardan eyleme! (Bkz. Yunus: 7)

Allah’ım! Bizi, ayetlerinin üzerinden (ibret almadan) bunlardan yüz çevirici kimseler olarak geçip gidenlerden eyleme! (Bkz. Yusuf: 105)

Allah’ım! Bizi, kendilerine Rablerinin ayetlerine nasihat edilip de sonra onlardan yüz çeviren kimselerden eyleme! (Bkz. Secde: 22)

Allah’ım! Bizi, ayetlerin hakkında haktan sapanlardan ve onlar hakkında mücadele edenlerden eyleme! (Bkz. Fussilet: 40, Mumin: 69)

Allah’ım! Bizi, ayetlerini az bir fiyata satanlardan eyleme! (Bkz. Bakara: 41)

Allah’ım! Bizi, ayetlerinden sıyrılıp çıkanlardan eyleme! (Bkz. A’raf: 175)

Allah’ım! Bizi, ayetlerini yalanlayıp onlara karşı büyüklük taslayanlardan eyleme! (Bkz. A’raf: 36)

Allah’ım! Bizi, kendilerine dokunan bir zarardan sonra onlara bir rahmet tattırdığın zaman ayetlerin hakkında derhal bir hileye girişenlerden eyleme! (Bkz. Yunus: 21)

İnzar Dergisi

İslam Kuran Haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.