Kur’an’ın Feyzinden Dualar

Kur’an’ın Feyzinden Dualar

Allah’ım bizi, yoluna, hidayetine ve Resulüne tabi olanlardan eyle!

Allah’ım bizi, yoluna, hidayetine ve Resulüne tabi olanlardan eyle!

(Biz) Seni ancak âlemlere bir rahmet olarak gönderdik. (Enbiya: 107)

Allah’ım! Bizi, sana ve Resulüne itaat edenlerden eyle; bizi(Kur’an’ı) işitip duydukları halde ondan yüz çevirenlerden eyleme! (Bkz. Enfal: 20)

Allah’ım! Bizi, onlara hayat verecek şeylere kendilerini davet ettiği zaman, Allah’a ve Resul’e icabet edenlerden eyle! (Bkz. Enfal: 24)

Allah’ım! Bizi, seni seven ve bu sebeple Resulüne tabi olanlardan, böylece senin de onları sevdiğin ve günahlarını bağışladığın kimselerden eyle! (Bkz. Al-i İmran:31)

Allah’ım! Bizi, peygamberin, onlara kendi nefislerinden daha evla olduğu kimselerden eyle! (Bkz. Ahzab: 6)

Allah’ım! Bizi, Peygamber kendilerine ne verdiyse onu alan, onlara neyi de yasakladıysa, ondan kaçınan kimselerden eyle! (Bkz. Haşr: 7)

Allah’ım! Bizi, peygamberini kendileri için güzel bir örnek yapanlardan eyle! (Bkz. Ahzab: 21)

Allah’ım! Bizi, peygamberinin emrine muhalif hareket edenlerden eyleme! (Bkz. Nur: 63)

Allah’ım! Bizi, Resule iman eden, ona hürmet eden, ona yardım eden ve onunla beraber indirilen nura (Kur’an’a) tabi olanlardan eyle! (Bkz. A’raf: 157)

Allah’ım! Eğer Resul’e itaat edersek hidayet bulacağımızı bize fehmettir. (Bkz. Nur:54)

Allah’ım! Bizi, Peygambere salât eden ve (Ona) teslimiyetle selam verenlerden eyle! (Bkz. Ahzab: 56)

Allah’ım! Bizi, bir şey hakkında ihtilafa düştükleri vakit onu Allah’a ve Peygambere arz edenlerden eyle! (Bkz. Nisa: 59)

Allah’ım! Bizi, Allah’a ve Resulüne karşı gelenlerden eyleme! (Bkz. Enfal: 13)

Allah’ım! Bizi, Allah’a ve Resulüne eziyet edenlerden eyleme! (Bkz. Ahzab: 57)

Allah’ım! Bizi, peygamberlerin haberleri ile kalbimizi takviye et ve bizi peygamberin kıssalarından ibret alanlardan eyle! (Bkz. Hud: 120, Yusuf: 111)

Allah’ım! Bizi, Allah’a itaat eden, peygambere ve kendilerinden olan emir sahiplerine de itaat edip “işittik ve itaat ettik!” diyenlerden eyle! (Bkz. Nisa: 59, Bakara: 285)

Allah’ım! Bizi, Allah’a ve Resulüne isyan edenlerden eyleme! (Bkz. Nisa: 14)

Allah’ım! Bizi, ehl-i kitaba itaat edenlerden eyleme ve onlardan bir fırkaya itaat ettiğimiz takdirde imanımızdan sonra bizi kâfirler olarak (küfre) geri döndüreceklerini bize fehmettir. (Bkz. Al-i İmran: 100)

Allah’ım! Bizi, kâfirlere uyanlardan eyleme ve eğer onlara uyarsak bizi ökçelerimiz üzerinde geriye (küfre) döndüreceklerini ve hüsrana uğrayanlardan olacağımızı bize fehmettir. (Bkz. Al-i İmran: 149)

Allah’ım! Yeryüzünde bulunanların çoğuna uyduğumuz takdirde bizi senin yolundan saptıracaklarını bize fehmettir. (Bkz. En’am: 116)

Allah’ım! Bizi, kalbini seni anmaktan gafil kıldığın, nefsinin arzusuna uymuş ve işi gücü aşırılık olan kimseye itaat etmeyenlerden eyle! (Bkz. Kehf: 28)

Allah’ım! Bizi, haddi aşanların emrine uyanlardan eyleme! Onlar ki yeryüzünde fesat çıkarırlar ve ıslah etmezler. (Bkz. Şuara: 151-152)

Allah’ım! Bizi, çok yemin eden, aşağılık, daima ayıplayan, hep koğuculuk peşinde gezen, her zaman hayra mani olan, haddi aşan, alabildiğine günahkâr, zorba, bundan sonra(bir de) soysuzlukla damgalanmış kimselerden hiçbirine, mal ve oğullar sahibi oldu diye itaat edenlerden eyleme! (Bkz. Kalem: 10-14)

Allah’ım! Bizi, (Hakkı) yalanlayanlara bir de günahkâr ve azılı kâfire itaat etmeyenlerden eyle! (Bkz. Kalem: 8, İnsan: 24)

Allah’ım! Bizi, hidayetine ve Resulüne tabi olanlardan eyle! (Bkz. Mü’min: 7, Bakara: 38, Yusuf: 108)

Allah’ım! Bizi, sabikunun (İslam’a olan hizmetleriyle öne geçenlerin) birincileri olan Muhacirler ve Ensar’a güzelce tabi olanlardan eyle! (Bkz. Tevbe: 100)

Allah’ım! Bizi, Hanif olan İbrahim’in dinine tabi olanlardan eyle! (Bkz. Al-i İmran: 95)

Allah’ım! Bizi, sana yönelenlerin yoluna uyup bilmeyenlerin yoluna uymayan kimselerden eyle! (Bkz. Lokman: 15, Yunus: 89)

Allah’ım! Bizi, senin rızana uyanlardan eyle, bizi seni gazaplandıran şeylere uyanlardan eyleme! (Bkz. Al-i İmran: 162, Muhammed: 28)

Allah’ım! Bizi, senden (gelen) hakka tabi olanlardan eyle, bizi batıla tabi olanlardan eyleme! (Bkz. Muhammed: 3)

Allah’ım! Bizi, Rablerinden kendilerine indirilene tabi olup Ondan başka bir takım dostlara tabi olmayanlardan eyle! (Bkz. A’raf: 3) Allah’ım! Bizi, (Haktan) saparak nefsin arzusuna ve şehvetlerine uyanlardan eyleme! (Bkz. Nisa: 135, Meryem: 59)

Allah’ım! Bizi, şeytanın adımlarına ve şeytanların söylediklerine tabi olanlardan eyleme! (Bkz. Bakara: 102, 128)

Allah’ım! Bizi, Yahudi ve Hıristiyanlara tabi olanlardan eyleme! (Bkz. Bakara: 120)

Allah’ım! Bizi, zanna ve nefislerin arzusuna tabi olanlardan eyleme! (Bkz. Necm: 23)

Allah’ım! Bizi, insanların hevasına (arzularına) tabi olanlardan eyleme! (Bkz. Maide: 77)

Allah’ım! Bizi, her inatçı zorbanın emrine uyanlardan eyleme! (Bkz. Hud:59)

İnzar Dergisi

İslam Kuran Haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.