Kur’an’ın Feyzinden Dualar

Kur’an’ın Feyzinden Dualar

Allah’ım! Bizi, temizlenmeyi sevenlerden eyle

ALLAH’IM! BİZİ, NAMAZLARINDA HUŞU İÇİNDE OLANLARDAN EYLE!

Allah’ım! Bizi, temizlenmeyi sevenlerden eyle! (Bkz. Tevbe: 108)

Allah’ım! Bizi, her namaz vaktinde (ve secde yerlerinde) yüzlerini (ibadete) çevirenlerden eyle! (Bkz. A’raf: 29)

Allah’ım! Bizi, her namaz yerinde ziynetlerini alanlardan eyle! (Bkz. A’raf: 31)

Allah’ım! Bizi, Allah’ın mescidlerini imar edenlerden eyle! (Bkz. Tevbe: 18)

Allah’ım! Bizi, bilmiyor oldukları şeyleri kendilerine öğrettiğin gibi (öylece) seni zikreden (namaz kılan) kimselerden eyle! (Bkz. Bakara: 239)

Allah’ım! Bizi, o namaz kılanlardan eyle ki onlar namazlarında devamlıdırlar. (Bkz. Mearic: 22-23)

Allah’ım! Bizi, namazlara, bilhassa orta namaza devam eden ve gönülden bağlı kimseler olarak Allah’ın huzuruna duran kimselerden eyle! (Bkz. Bakara: 238)

Allah’ım! Bizi, namazı hakkıyla eda eden ve namazlarının kendilerini çirkin işlerden ve kötülüklerden alıkoyduğu kimselerden eyle! (Bkz. Ankebut: 45)

Allah’ım! Bizi, namazlarında huşu içinde olanlardan eyle! (Bkz. Mu’minun: 2)

Allah’ım! Rabbim! Beni, namazı hakkıyla eda eden bir kimse eyle; zürriyetimden de (böyle kimseler yarat!) Rabbimiz! Duamı da kabul buyur! (Bkz. İbrahim: 40)

Allah’ım! Bizi, ailelerine namazı emredip kendileri de ona sabırla devam eden kimselerden eyle! (Bkz. Taha: 132)

Allah’ım! Bizi, gündüzün iki tarafında ve geceni n yakın saatlerinde namazı hakkıyla eda edenlerden eyle! (Bkz. Hud: 114)

Allah’ım! Bizi, güneşin zevalinden, gecenin kararmasına kadar namazı kılan; bir de kıraatiyle seçkin olan sabah namazını kılanlardan eyle! Çünkü sabah Kur’an’ı gerçekten şahitlidir. (Bkz. İsra: 78)

Allah’ım! Bizi, secde eserlerinden olan alametleri yüzlerinde bulunup çokça rükû eden çokça secde eden kimseler olarak Allah’tan bir lütuf ve bir rıdvan (sadece O’nun rızasını) isteyen kimselerden eyle! (Bkz. Fetih: 29)

Allah’ım! Bizi, namazı hakkıyla eda eden, zekâtı veren ve rükû edenlerle beraber rüku eden kimselerden eyle! (Bkz. Bakara: 43)

Allah’ım! Bizi, namazlarında seslerini çok yükseltmeyen; onda o kadar da gizlemeyen, bunun arasında bir yol tutanlardan eyle! (Bkz. İsra: 110)

Allah’ım! Bizi, geceleyin teheccüd namazı kılanlardan ve Rablerine secde eden kimseler olarak ve kıyama durarak geceleyenlerden eyle! (İsra: 79, Furkan: 64)

Allah’ım! Bizi, (teheccüd namazı kılmak için) yanları yataklardan uzaklaşıp korkarak ve umarak Rablerine dua edenlerden eyle! (Bkz. Secde: 16)

Allah’ım! Bizi, gece saatlerinde secde ederek ve ayakta durarak ibadet edenlerden eyle! (Bkz. Zumer: 9)

Allah’ım! Bizi, gecenin az bir kısmında uyuyup seherlerde istiğfar eden kimselerden eyle! (Bkz: Zariyat: 17-18)

Allah’ım! Bizi, Cuma günü namaz için seslenildiği (ezan okunduğu) zaman hemen Allah’ın zikrine koşup alış-verişi bırakan kimselerden eyle! (Bkz. Cuma: 9)

Allah’ım! Bizi, namazlarından gaflet edip riyakârlık eden kimselerden eyleme! (Bkz. Maun: 5-6)

Allah’ım! Bizi, namazı zayi edenlerden eyleme! (Bkz. Meryem: 59)

Allah’ım! Bizi, namaza kalktıkları zaman tembel tembel kalkıp insanlara gösteriş yapan ve Allah’ı ancak pek az hatırlayanlardan eyleme! (Bkz. Nisa: 142)

Allah’ım! Bizi, insanlara doğru yolu göstermek ve hidayet ile furkandan (hak ile batılı ayıran hükümlerden) apaçık deliller olmak üzere, Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayında oruç tutanlardan eyle! (Bkz. Bakara: 185)

Yoluna (oraya gitmeye) gücü yeten bir kimsenin Kabe’yi haccetmesi, insanlar üzerinde Allah’ın bir hakkıdır. (Al-i İmran: 97)

Allah’ım! Bizi, Kabe’yi haccedenlerden eyle! (Bkz. Al-i İmran: 97)

Allah’ım! Bizi, o hacılardan eyle ki sayılı günlerde (teşrik günlerinde) Allah’ı zikrediyorlar (Bkz. Bakara: 203)

Allah’ım! Bizi, Allah’ın haramlarına ve şeairine (dininin alametlerine) hürmet gösteren kimselerden eyle! (Bkz. Hac: 30, 32)

Allah’ım! Bizi, Allah’ın şeairine (dininin alametlerine) haram aya, (Kabe’ye hediye edilen) Kurbana, (ona takılan) gerdanlıklara ve Rablerinden bir lütuf ve bir rıza arayarak Beyt-i Haram’a gelenlere hürmetsizlik edenlerden eyleme! (Bkz. Maide: 2)

Allah’ım! Bizi, Rableri için kurban kesenlerden eyle! (Bkz. Kevser: 2)

İnzar Dergisi

diyarbakır haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum