“Kur’an’la olan irtibatımızı bu ayda daha iyi tutalım”

“Kur’an’la olan irtibatımızı bu ayda daha iyi tutalım”

Ramazan ayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İlahiyatçı-İmam Hatip Arif Elmasçı Ramazan ayının Kur'an-ı Kerim ayı olduğunu belirterek, “Kur’an’la olan irtibatımızı bu ayda daha iyi tutalım” dedi.

Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisinin Kur’an’ın bu ayda indirilmiş olması olduğunu dile getiren İlahiyatçı-İmam Hatip Arif Elmasçı, Kur’an-ı kerimin Allah tarafından insanlara öğüt veren ve yol gösteren bir kitap olduğunu belirtti.

Ramazan ayı ile ilgili tavsiyelerde bulunan İlahiyatçı-İmam Hatip Arif Elmasçı, Ramazan ayının ibadet, iyilik, ihsan, mağfiret ve rahmet ayı olduğunu vurguladı.

Elmasçı, “Özellikle yaz kursları ile Ramazan ayının birbirine denk gelmesi bizi hem Kur'an-ı Kerim'e hem Ramazan ayına yoğunlaştırıyor.” dedi.

Kur'an'ın bir hayat kitabı olduğunu ifade eden Elmasçı, Kur’an’ın ruhlara ve gönüllere bir şifa olduğunu belirterek, “Kur’an sokaklara şifadır, Kuran televizyon ekranlarındaki dizilere şifadır, Kur’an orada problemli, gayri ahlaki gösterilen şeyler için mutlak çözümdür.” ifadelerini kullandı.

“Ramazan ayı mukabelenin hatim indirmenin çok yoğun olduğu bir aydır”

Özellikle teravih namazlarına çocukların da götürülmesi tavsiyesinde bulunan Elmasçı, “Evet, Kur’an bir hayat kitabıdır. Kur’an gayri ahlaki gösterilen şeyler için mutlak çözümdür. Bunun ile beraber Ramazan ayı çocuklarımız için bir teravih kültürüdür. Aslında beraber olma toplumdaki Müslümanlarla omuz omuza namaz kılma açısından bir kültürdür. Ramazan ayı mukabelenin hatim indirmenin çok yoğun olduğu bir aydır.” şeklinde konuştu.

“Her ayımız, her günümüz Kur’an ile beraber olmalıdır”

Ramazan ayının bu yıl yaz Kur’an kursları dönemine denk gelmesini de değerlendiren Elmasçı ailelere seslenerek, Kur’an-ı Kerim'in sadece yaz döneminde öğrenilecek bir kitap olmadığını vurgulayarak, “Ramazan ayı içerisinde sadece çocuklara yönelik değil aile boyu Kur'an okuyalım. anne, baba, çocuklar, dede ve nine bunlarla oturup Kur’an okumak beraber Kur’an hatimi indirmek veya zaman zaman Kur’an’daki peygamber kıssalarını oturup beraber ailece okumak bu manada bir fırsattır.” diyerek her ayımız, her günümüzün Kur’an ile beraber olması gerektiğine dikkat çekti.

“Çocuk babası ile beraber caminin havasını teneffüs etsin”

Ramazan ayında Kur’an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterilmesi gerektiğini belirten Elmasçı, “Biz çocuklarımıza hadi git Kur’an öğren, hadi camiye git demeyelim. Biz çocuklarımız ile beraber bunları yapmaya çalışalım. Yani baba mutlaka çocuğunun kolundan tutup camiye götürsün. Çocuk babası ile beraber caminin havasını teneffüs etsin, anne ve evdeki bireylerin hepsi ile beraber zaman zaman Kur'an dersleri, Kur'an sohbetleri yapsın. Kur'an’da geçen peygamber kıssalarını ders olarak işlesin.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.