Kurban Bayramı İslam ümmetinin vahdetine vesile olsun

Kurban Bayramı İslam ümmetinin vahdetine vesile olsun

Bayram namazı için bir araya gelen Müslümanlar, Kurban Bayramı'nın İslam âleminin kurtuluşuna ve Müslümanların vahdet içerisinde bir araya gelmesine vesile olmasını dilediler.

İslam âleminde olduğu gibi Gaziantep’te de küçük büyük herkes sabahın erken saatlerinden itibaren Kurban Bayramı namazı için camilere akın etti.

Gaziantep'te vatandaşlar, Kurban Bayramı'nı büyük bir coşku ile karşılayarak, bayrama kavuşmanın büyük bir sevincini yaşadı.

Kurban Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinde 7’den 70’e camilere akın eden Gaziantepliler, Ulu Camii başta olmak üzere tarihi ve diğer camilerde bayram namazını eda etti.

Namazın ardından teşrik tekbirleriyle minbere çıkan cami imamları, bayramların anlam ve önemini anlatan hutbe verdi.

Babalarıyla bayram namazına gelen çocuklar camilerde renkli görüntüler oluştururken, Müslümanlar bayrama ulaşmanın sevincini yaşadı.

Hutbede, bayramda özellikle dargınlıkların giderilmesi, hasta ve akraba ziyaretlerinin mutlaka yerine getirilmesi gerektiği, gücü yeten herkesin kurban ibadetini yerine getirmesinin önemi vurgulanırken, kurbanın ise Allah’a yakınlaşma vesile olduğuna dikkat çekildi.

Teşrik tekbirleri ve bayram hutbesiyle tamamlanan namazın ardından vatandaşlar, kurban ibadetini yerine getirmek için evlere dağıldı.

Kurbanlıklarını bayram gününe bırakan vatandaşlar ise hayvan pazarının yolunu tuttu. Namaz sonrası Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, bayramın İslam âlemine hayırlara vesile olmasını dilediler.

Kurban Bayramı'nın bütün İslam âleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların sona ermesine ve Müslümanlar arasında da vahdetin oluşmasına vesile olmasını temenni eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, tüm İslam aleminin ve Gaziantep halkının bayramını kutladı.

Göçer, "Kurban, Allah’a yaklaşmaktır. Kurban, İslam ümmetinin içinde olduğu, kan ve gözyaşını sel olduğu bugünlerde İslam ümmeti için hayırlara vesile olsun. İnşallah Rabbim bu kurbanımızı kabul etsin. İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı olduğu bu dönemde, İslam ümmetini bölük ve parça olduğu bu dönemden kurtarsın. Bayramlar sevgi, saygının, huzurun ve barışın olduğu günlerdir. Özellikle şunu da unutmamak lazım; bayramlar, insanların birbirine saygı, sevgi, muhabbet, kardeşliğin ve kucaklaşmanın olduğu günlerdir. Bundan dolayı bizde Gaziantep halkı ve İslam ümmeti olarak birbirimize karşı saygı, sevgi, barış ve huzurun olabilmesi için bir araya gelip, bu bayramımızı ihya etmemiz lazım." dedi.

Tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik eden Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı da "Bayramlaşıp, kurbanlarımızı da kesip, akraba ziyaretlerini yapacağız. Tüm İslam âlemini mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik eder, özellikle velilerimizin, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin de Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İslam topraklarından da kan ve gözyaşının olmadığı mutlu bir bayram, mutlu günler inşallah bundan sonra olur diye temenni ediyorum." diye konuştu.

Kurban Bayramı'nın tüm İslam âleminin kurtuluşuna ve Müslümanların vahdet içerisinde bir araya gelmesine vesile olmasını dileyen Ömer Çetinkaya ise şunları söyledi:

"Tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutluyorum. İnşallah bu bayram barışa vesile olur. Kurban Bayramı’nda insanlar birbirlerini, akrabalarını ziyaret etmelidir. Bayram demek insanlı demektir. İnsanlık demek akraba, dost ve bütün Müslümanların bayramını kutlamaktır. Tüm Müslümanların birlik olması, bir araya gelmesi gerekir. Yahudilere hizmet etmek doğru bir davranış değildir. Çünkü artık birlik zamanıdır."

İslam coğrafyalarındaki Müslümanların bayrama yine kan, acı ve gözyaşı içerisinde girdiklerini ifade eden Hüseyin Bozan da "Kurban Bayramı’nın tüm İslam âlemine mübarek olmasını diliyorum. Bayramlardan beklentimiz çok farklıdır. İslam âleminin durumu ortadadır. Dünyanın tüm coğrafyalarında İslam âlemi ve Müslümanlar zulüm altındadır. İnşallah bu Kurban Bayramı İslam âleminin ve Müslümanların kurtuluşuna vesile olur. İnşallah bu Kurban Bayramı İslam âlemi için hayırlı olur. Bugün inşallah gücü yetenler kurban kesecektir. Ziyaretler, küs olanların barışması, akraba ziyaretleri ile bayramı idrak etmeliyiz. İslam âleminin elinden geldiği tüm yardımları Müslüman kardeşlerimiz için yapmamız gerekiyor. Bu konuda da üzerimize düşeni yapıyoruz ama daha fazlasını yapmalıyız. İnşallah Allah-u Teâlâ bir an önce bayram vesilesiyle bizi bu zulümden kurtarır ve İslam âleminin yeniden birlik ve beraberlik içerisinde olmasını sağlar." şeklinde konuştu.

Faruk Yaşar da "Bayram namazımızı kıldık, Allah’ın izniyle kurbanımızı kesmeye gideceğiz. Tüm İslam alemini mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bayramı ailemizle önce büyüklerin ellerinden öpmeye gitmeliyiz. Allah zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimizin de yardımcısı olsun." dedi.

Kurban Bayramı'nın İslam coğrafyalarındaki zulmün sona ermesine vesile olması temenni eden Yaşar Dinçer de şöyle konuştu:

"Allah’a hamd olsun Kurban Bayramı’na ulaştık. Allah-u Teala tüm İslam âlemine bu mübarek Kurban Bayramı’nı hayırlara vesile kılsın. İslam alemi başta olmak üzere tüm dünyada iyilikler olsun. İnşallah bu bayram İslam âlemi için hayırlara vesile olur. Bayramlarda sılay-ı rahim önemlidir. Kurbanlarımızı kestikten sonra bütün akrabalarımızı, dostlarımızı ziyaret etmemiz lazım. İslam aleminin bir lideri olmalıdır, bize Müslümanlara sahip çıkacak biri lazımdır. Şu anda tüm dünyada dökülen kanlar Müslümanların kanıdır. Bu şekilde nereye kadar susacağız, bilemiyorum."

Bahri Taş ise "Bayram Müslümanların bir araya gelmesi, birlik ve beraberliğin olmasıdır. Kurban ise Hazreti İbrahim’in (Aleyhisselam) imanı, Hazreti Hacer’in sadakati, Hazreti İsmail’in de (Aleyhisselam ) teslimiyetidir. Bugün dünyada eğer Müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde olsalardı, bugün yeryüzünde akan kan Müslümanların kanı olmayacaktı. İslam âleminde huzur ve barış olacaktı ama maalesef bugün Müslümanların birlik ve beraberlikleri yoktur. Kâfirler ise bizim üzerimize hücum ediyorlar. Bundan dolayı inşallah bu bayramların Müslümanların birliğine, beraberliğine vesile olmasını yüce Allah’tan diliyorum." ifadelerini kullandı.

Suriyeli Muhammed Ali ve Muhammed Zekeriya da Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını, hac ibadetini yerine getirenlerin haccının, "haccı mebrur" olmasını temenni ederek, herkesin bayramını kutladılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.