​Kurban etleşmek değil dertleşmektir

​Kurban etleşmek değil dertleşmektir

Bu yıl 300 bin kurban kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ramazan Dağlı, Kurban’ın "etleşmek değil dertleşmek" olduğuna dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ramazan Dağlı, Türkiye Diyanet Vakfı olarak yurt içinde 225 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 135 ülkede 400 merkezde kurban kesiminin planlandığını ve kurban kesim bedelinin ise yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzamanı Dağlı, Mardin’de düzenlenen ‘Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

Mardin İl Müftülüğünün konferans salonunda yapılan toplantıya merkez ve ilçe müftülerinin yanı sıra kurban organizasyonunda görev alacak din görevlileri katıldı.

Bu yılki hedeflerinin 300 bin kurban kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak olduğunu kaydeden Dağlı, salondakileri hitaben "Bunu hep birlikte başaracağız." dedi.

Dağlı, sözlerine şöyle devam etti: "Allah’a binlerce şükürler olsun ki; her yıl hem ülke sayısı hem bölge sayısı hem de kurban sayısı artarak devam ediyor. Bu sahada çalışan din gönüllüsünün gayretleriyle gerçekleşiyor. Din, aşk işidir. Aşkını kaybeden, sevgisini o işe veremeyen din gönüllüsünün başarılı olması mümkün değildir. Hatta iman nedir diye sorarsanız iman, aşktır. Allah’ı sevmeden ve O’na yönelmeden iman etmiş olabilir miyiz? Din hizmetinde başarılı olmak istiyorsak mesleğimizi seveceğiz. Kurumun önceliklerine ve güzelliklerine sahip çıkacağız. Geçmişte bu ihanetleri gördük. Diyanet İşleri Başkanlığı mensubu olduğu halde Türkiye Diyanet Vakfı’na bir tane kurban getirmedi, ama mensubu olduğu yere onlarca kurban topladı."

 "İçinizde et yemeyen var mı?" diye soran Dağlı, taziyelerde tonlarca etin tüketildiğini hatırlatarak, "Ama Sudan’da 60-70 yaşındaki kadın, elbisesinin ucuna kavurmayı sarmış ve diyor ki; ‘Yedi yaşında torunum var, hayatında et yememiş, ona götüreceğim.’ diyor. Bunlar yaşananlardır. Bir müminin sevincini, üzüntüsünü, taşıyacak, sevincine ortak olacak, üzüntüsünü gidermek için ona çare olacak, ilaç olacak. İşte biz kurbana bir et olarak değil Allah’a yaklaşmak, rızasını kazanmak olarak bakıyoruz. Kurban, etleşmek değil dertleşmektir." diye konuştu.   

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek ise fakir ve muhtaçların listesini muhtardan değil kendilerinin oluşturması yönünde talimat verdi. Çiçek, "Bu organizasyon muhtarın değil Diyanet İşleri Başkanlığındır. Bazen muhtarlar arıyor, ‘benim haberim olmadan buraya et giremez.’ diyorlar. Senin haberin olmadan oraya et girer, oradaki yetimi sana sormak zorunda değilim." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfının yaptığı çalışmalara ilişkin sinevizyon gösteriminin yapıldığı toplantıda, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

İLKHA

​Kurban etleşmek değil dertleşmektir

​Kurban etleşmek değil dertleşmektir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.