Kurbanlık satışları sıkı pazarlıklarla sürüyor

Kurbanlık satışları sıkı pazarlıklarla sürüyor

Kurban Bayramına günler kala Denizli Canlı Hayvan Borsası’ndaki alanda kurban pazarlıkları kıyasıya sürüyor. Pazarda bir ton ağırlığında olan “Denizli’nin Paşası” adlı dana 17-18 bin TL’ye alıcı bekliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Ticaret Borsası tarafından Merkezefendi ilçesi Sevindik Mahallesinde kurulan Canlı Hayvan Borsası’nda kurban satışları sıkı pazarlıklarla devam ediyor.

Kurban Bayramı’na günler kala hareketliliğin arttığı canlı hayvan pazarında Ağrı’nın Tutak ilçesinden Nurettin Peker tarafından getirilen bir ton ağırlığındaki “Denizli’nin Paşası” adlı dana 18 bin TL’ye alıcı bekliyor. Kurban satışlarının tam istenilen seviyede gerçekleşmediğini belirten pazardaki besiciler, Denizli halkının genelde son günü beklediklerini belirttiler.

Ağrı, Muş, Bitlis, Afyonkarahisar gibi Türkiye’nin çeşitli illerinden getirilen kurbanlık hayvanlar veteriner hekimlerin kontrolünde satışa sunulurken, şu an da çok önemli bir derecede hareketliliğin olmadığını belirten Nurettin Peker, umutlarının son güne kadar hayvanlarının tamamının satılması olduğunu ifade etti.

Her sene pazarda en büyük hayvanları kendisinin getirdiğini belirten Ağrılı 59 yaşındaki Besici Nurettin Peker, “Ağrı Tutak’tan geldim, benim hayvanlarımdan daha büyük hayvan getiren kimse yok. Benim getirdiğim hayvanlar hep bir ton ve 900 kiloluk, böyle hayvan getiriyorum. Fiyatları ise 16 bin 500 lira, 17 bin dolaylarında ama alıcı yok. Alıcılar son günü bekliyorlar. Tabi hayvan çok olduğu için bekliyorlar ama zaten bu sene hayvan azdır. Herkes son günü bekliyor fakat son günü bekleyenlerin de hayvan bulabileceklerini tahmin etmiyorum.” diye konuştu.

Kendisinin 10-12 hayvan sattığını ifade etti. Peker, “Benim kadar satanlar da var, benden fazla satanlar da var, daha az satanlar da var. Müşteri bekliyoruz, tüm hayvanları inşallah son güne kadar bitiririz.” dedi.

Kurban satışlarında henüz tam satışların başlamadığını belirten Afyonkarahisar’dan gelen 30 yaşındaki Mustafa Ünlü ise “Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinden geldik. Denizli’nin halkı son günü bekliyor. Dün akşamüzeri gelmiştik, bugün sabahtan 3 hayvan sattık. Küçükbaş hayvanların fiyatları 800’den başlıyor, bin 200 ila bin 500’e kadarı çıkıyor. En fazla kiloda olanlar yaklaşık 85-90 kilo civarında geliyor, en az olanlar ise 45-50 kilo civarında değişiyor. Tabi daha da küçükler oluyor ama onlardan da kurban olmaz. Ben Denizli’ye ilk defa geliyorum, satışlar inşallah güzel olur. Daha önce hep İzmir tarafına gidiyorduk, orada satış yapıyorduk,  orada hayvan fiyatları daha yüksekti. Orada kalmıyordu, satış oluyordu.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.