Kürt Sorunun Sivilleşmeyle Çözmeye Çalışıyoruz
AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından iftar yemeğine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kürt meselesini demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla çözmeye çalıştıklarını söyledi.
VAN - AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin sosyal problemlerini de, Kürt meselesini de çözmeye çalıştıklarını söyledi.
Kürt meselesini demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla çözmeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Eker, "Vatandaşlarımızın meşru demokratik haklarını ve taleplerini dikkate alarak projelendirip hayata geçiriyoruz. Ama bundan rahatsız olanlar var. Buna kurşun sıkanlar var, buna mayın ve bomba atanlar var. PKK, sadece kendi politik kadrolarının çıkarları peşindedir. Kürt vatandaşlarımızın demokratik haklarının iyileştirilmesi peşinde değillerdir. Eğer öyle olsaydı, Türkiye'de daha önceden hayali bile kurulamayan Kürtçenin serbestleştirilmesi, Kürt dilinde 24 saat devlet televizyonunun yayın yapması dâhil özel televizyonlara Kürtçe yayın yapma imkanı getirilmesi, devletin üniversitelerinde Kürtçe eğitim programlarının yapılması ve ortaöğretimde Kürtçe'nin seçmeli ders olarak kullanılmasının önünün açılması dahil atılan birçok adımı saygıyla karşılamaları gerekirdi. Ancak bırakın saygıyla karşılamalarını, aksine Kürtçe televizyonlara program yapmaya kalkışan Kürt sanatçılara saldırmak suretiyle onları engelliyorlar. Onları ölümle tehdit ediyorlar" ifadelerini kullandı.
"PKK Korku Salmaya Çalışıyor"
Daha sonra konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, ise PKK'nın, devlet kadar AK Parti'yi de hedef seçtiğini ifade ederek, AK Parti mensuplarını dağa kaldırarak, tehdit ettiklerini ve korku salmaya çalıştıklarını dile getirdi.
İftar programına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan, İl Başkanı Abdullah Aras, sivil toplum örgütü temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra teravih namazı için Ulu Cami'ye geçtiler. (Murat Dalgın - İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.