Kurtalan kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu

Kurtalan kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu

Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt İl Koordinatörlüğü, Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Kurtalan ilçesinde program düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt Koordinatörlüğü tarafından, Kurtalan içesinde İstasyon meydanında Kutlu Doğum programı düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Siirt Üniversitesi öğretim görevlisi Doçent Doktor Abdullah Önalan ve Molla Beşir Şimşek katıldı.

Etkinlik Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda söz alan Doçent Doktor Abdullah Önalan Peygamberin misyonunun iyi anlaşılması gerektiğini ve bu misyonla insanlığın kurtulacağını vurgulayarak, "Allah Peygambere 'kalk ve uyar' diye emrederek, artık hakkı ve hakikati tebliğ etme, insanların gönüllerine imanı yerleştirme, zalimlerin bileğini tutup bükme, mazlumların hakkını koruma zamanın geldiğini ve zamanın uyuma zamanı olmadığını deklare ediyor.” dedi.

“Müslümanlar evlerinde rahat rahat oturamaz”

Dünyaya bakıldığında zulme uğrayan, haksızlığa uğrayan tek milletin Müslümanlar olduğunu söyleyen Önalan, “Bu durumda Müslümanların her şey yolundaymış gibi evlerinde rahat rahat oturmaları, evlerinde huzur içinde yatmaları elbette mümkün değildir. Bu ayet her şuurlu Müslümana aynı şekilde hitap etmektedir. O zaman, ayetin ifadesiyle Müslümanın kalkması, harekete geçmesi, inancını yaşaması ve tebliğ etmesi gerekir." ifadelerinde bulundu.

Adından söz alan Molla Beşir Şimşek ise kurtuluşun Peygambere tabi olmakla, Kur’an’ı yaşayıp insanlar arasında hakem kılmakla olacağını vurgulayarak, "Peygambere tabi olmadan üzerimizdeki zilleti kaldıramayız. Çünkü Peygamber insanları dertten ve zillet kurtarmak için gönderilmiştir. Allah, Kur’an’ı Peygambere insanları karanlık ve zulümattan kurtarıp aydınlığa ulaştırması için gönderdiğini ifade ediyor. İnsanları fuhşiyattan, hayasızlıktan, kumardan ve her türlü günahtan kurtarmak istemiştir, çünkü her bir günah ayrı birer karanlıktır.” şeklinde konuştu.

“Tek çözüm Kur’an’a ve Resulullah’a tabi olmaktır”

Peygambere ve Kur’an’a tabi olmadan bu karanlık ve zulümattan kurtulmanın mümkün olmadığını belirten Şimşek, “Ne zaman ki Kur’an'a uyduk huzur ve rahatlığa kavuştuk. Bu gün ise Kur’an'dan uzaklaşan toplum ve liderler insanlığa zulüm, zorbalık ve güvensizlikten başka ne verdiler! Tek çözüm Kuran'a ve Resulullah'a tabi olmaktır." şeklinde konuştu.

Mevlid okunurken duygulu anlar yaşandığı gözlendi. Sahne alan Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altuntop, Siirt Peygamber Sevdalıları kız çocuk ilahi ekibi ve Hidayet ilahi grubu sanatçıları ilahi söylediler.

Program, yapılan duanın ardından sona erdi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler