Kurtalan'da kaçak kazı yapan 5 kişi gözaltına alındı

Kurtalan'da kaçak kazı yapan 5 kişi gözaltına alındı

Siirt'in Kurtalan ilçesinde birinci derece arkeolojik sit alanında ellerinde bulunan dedektörler ile izinsiz kaçak kazı faaliyeti yürüten 5 kişi gözaltına alındı.

Siirt ili Kurtalan ilçesi Gökdoğan Köyü Yunuslar Mezrası bölgesinde bulunan Birinci Derece Arkeolojik Sit Alanı'nda ellerinde bulunan dedektörler ile izinsiz kaçak kazı faaliyeti yürüten 5 kişi gözaltına alındı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince müşterek olarak Siirt ilindeki Kültür Miraslarının Korunması ve İzinsiz Kazı Faaliyetlerinin önlenmesine yönelik olarak 10 Kasım 2019 tarihinde yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Siirt ili Kurtalan ilçesi Gökdoğan Köyü Yunuslar Mezrası bölgesinde bulunan Birinci Derece Arkeolojik Sit Alanı'nda M.K, A.Y, N.Ü, Y.K. ve M.Y isimli  şüpheli şahısların haksız kazanç elde etmek maksadıyla ellerinde bulunan dedektörler ile izinsiz kazı faaliyeti yürüttükleri bilgisi alınmıştır." denildi.

Açıklmanın devamında, "Konu ile ilgili olarak Kurtalan Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmiş olup Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda aynı gün saat 22:30 sıralarında bölgede icra edilen operasyon sonucu 5 şüpheli şahıs ile birlikte bir define arama dedektörü, bir kazma, bir kürek, bir tarihi eser niteliği bulunduğu değerlendirilen metal obje (Kandil), şüphelilere ait 4 cep telefonu ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Olayla ilgili olarak ele geçirilen malzemelere el konularak, Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verildiği belirtilen açıklamada, alınan talimatlar doğrultusunda 5 şüphelinin gözaltına alındığı ve şüpheliler hakkında gerekli soruşturma işlemlerinin başlatıldığı kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler