Kurtalan'da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Kurtalan'da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Siirt'in Kurtalan ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temasıyla Siirt'in Kurtalan ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Behçet Sevgili'nin iştirak ettiği etkinliğe bölgenin tanınmış âlimleri de katıldı.

Sunuculuğunu Halid Sak'ın yaptığı etkinlik, saat 13.30’da Molla Hamza Alpağut'un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mevlithanlar Abdullhakim İlbaş, Cuma Ant ve Abdulkerim Saka'nın okuduğu mevlid-i şerif ile devam etti. Okunan mevlide halkın iştirak ettiği görülürken birçok kişinin duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mola Beşir Şimşek, Hz Muhammed'in adalet anlayışını örnekleriyle anlattı.

Tüm insanlığın Hz Muhammed'in getirdiği ilahi mesaja uyması gerektiğini belirten Şimşek, ancak bu şekilde yeryüzünde vuku bulan acı olayların, haksızlık ve hukuksuzlukların sona ereceğini söyledi.

Geçmişte "kuvvetli, güçlü, zengin" olana ayrı; fakir, garip gurabaya ayrı bir hukuk işletildiğini hatırlatan Şimşek, çağımızda da benzeri durumların yaşandığını ifade ederek, Hz Muhammed'in risaletiyle beraber bu karanlık günlerin dağıldığını, bugün var olan düzensizliğin ise yine Resulullah'ın yolunun takip edilmesiyle aşılacağına vurgu yaptı.     

Şimşek,"Resulullah, fakirler ve zenginler arasında hiç bir fark görmedi. Her ikisini de eşit tutardı. Günümüzün sözde yöneticileri hakkı nasıl yerine getirecekler. Peygamberden uzak kaldıkça kesinlikle böyle bir şey mümkün değildir." dedi.

Mola Beşir Şimşek'in konuşmasının ardından etkinlik, seslendirilen ilahilerle devam etti. Daha sonra kız ve erkek çocukların seslendirdiği ilahilerin ardından Meryem Tetik ve Fatma Güngör, "Kırk Yaşındasın" şiirini okudular.

Etkinlik, Halid Sak'ın yaptığı dua ile son buldu. (Mustafa Kaynak - İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.