Kurtulmuş: Üniversitelerimiz çekişme alanı değil

Kurtulmuş: Üniversitelerimiz çekişme alanı değil

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, üniversitelerin bilim yuvaları ve araştırma merkezleri olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, kentteki ziyaretleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Kurtulmuş, “Arif Özaydın’a Allah üstün başarılar versin. Şehirle bütünleşerek, şehrin bütün erkânıyla birlikte el ele, gönül gönüle çok daha güçlü bir üniversitenin ortaya çıkacağından hiç şüphem yok.” dedi.

Üniversitelerin şehirleriyle bütünleşmiş bir şekilde o şehri ve bölgeyi ileriye götüren lokomotif kuruluşlar olduğunu belirten Kurtulmuş, “Biz üniversitelerimizin hem öğretim üyeleriyle hem öğrencileriyle, yayınlarıyla, araştırmalarıyla, ortaya koydukları performanslarıyla Türkiye’nin önemli cazibe merkezleri haline gelmelerini isteriz. Üniversitenin kavgayla, gürültüyle, çatışmayla, tartışmayla, gerilimle bir takım siyasal çekişmelerle anılmasını ve bir şekilde üniversite hayatının bu anlamda lekelenmesini asla tasvip etmeyiz.” ifadelerini kullandı.

“Üniversitelerimiz çekişme alanı değil”

Türkiye’nin geldiği noktada yeniden güçlü büyük Türkiye istikametinde büyük merhaleler kat ettiğini belirten Kurtulmuş, “Onun bizatihi şahidi Gaziantep şehrinin kendisidir. Gaziantep şehrinin son 20 yılda almış olduğu büyük mesafe Türkiye’nin yükselişinin de bir işaretidir. Daha ileriye gitmemiz lazım. Bu anlamda aldığımız yol, geldiğimiz nokta Türkiye’nin her alanda savunma sanayinde, yerli üretimde, ihracatta, üniversitelerinin sayısının artmasında ortaya koymuş olduğumuz bu performans çok doğru ama yeterli değil. Daha ileriye gitmemiz lazım. Daha yolun ortasındayız. Allah’ın izniyle karşı tarafa geçip Türkiye’nin ayaklarına çelme takmak isteyen, ilerlemesini önlemek isteyen unsurlara karşı da çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam etmemiz lazım. Bunun önemli merkezlerinden birisi olarak üniversiteyi görüyorum. Üniversitelerimizin de gerçekten bir çekişme alanı değil bir arada fikirlerin tartışıldığı, bilimsel yarışmaların yapıldığı eğer bir şey yarıştıracaksak üniversitelerde üniversiteler üzerinden sözleri ya da siyasetleri yarıştırmayacağız. Üniversitelerde yarıştıracağımız şey; bilim adamlarının, bilim insanlarının, öğrencilerin, çalışma gruplarının ortaya koymuş olduğu üstün bilimsel performanstır. Gönlümüz arzu eder ki Türkiye bu istikamette ilerleyecektir.” diye konuştu.

“Türkiye’nin üniversitelerini daha ileride göreceğiz”

Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde sanayinin, yüksek teknolojilerin gelişmesinin, toplumsal hayattaki gelişmelerle birlikte üniversitelerin gelişmesinin eş zamanlı olarak devam ettiğini kaydeden Kurtulmuş, bu anlamda da Türkiye’nin ne kadar geliştiğinin göstergelerinden birisinin de üniversiteler olduğuna işaret etti.

Kurtulmuş, Türkiye’nin saygın üniversitelerinden birisinin her gün gösterilerle, bir takım tartışmalarla ve provokasyonlarla anılmasının doğru olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Üniversiteler bilim yeridir, fikirlerin tartışıldığı yerdir. İnsanların makaleleriyle, araştırmalarıyla, projeleriyle, tezleriyle, görüşleriyle birbirleriyle yarıştığı yerlerdir. Bu hale getirmek de hepimizin vazifesi. Başta üniversite rektörlerimiz, hocalarımız, öğrenci kardeşlerimiz olmak üzere hepimizin vazifesidir. Bu anlamda İnşallah Türkiye’nin üniversitelerini daha ileride göreceğiz. Bunun içinde üniversiteleri bazılarının kirli siyasetleriyle, kullandıkları zehirli dillerle kirletmelerine, meşgul etmelerine Türkiye’nin takati yoktur. Türkiye’nin buna müsamahası yoktur. Kaybedecek vaktimiz de yoktur. Üniversitelerimizin tamamının çok daha ileriye gitmesi için mücadele etmemiz gerekiyor.”

 Özaydın ise Kurtulmuş’un ziyaretinden duyduğu memnuniyet dile getirerek, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüne inanmış biri olarak konuşuyorum. Hocam bize sadece harf öğretmedi. Bir duruş, bir hayat anlayışı, bir medeniyet öğretti. Onun heyecanındayım. Onun verdiği ilkeler ve prensipler doğrultusunda bugün 120 gün oldu. İnanılmaz işler yaptık ama birini söylemeden geçemeyeceğim. ‘Üniversiteye ne getirdiniz?’ diye sorarsanız? Huzur ve barış getirdik. En önemli şey de huzur ve barıştır. İnsanlara bir özgüven geldi. CİMER’den ‘huzur getirdiniz, barış getirdiniz’ şeklinde onlarca tebrik alıyorum. Bu tebrikleri sayın Cumhurbaşkanımız ve hocam adına alıyorum. Şunu bilmenizi istiyorum; bunun arkasında hocamdan aldığım düstur, edep ve ahlak var. Hocama çok teşekkür ediyorum. Kendisini asla mahcup etmeyip bu üniversiteyi devraldığım yerden bir üst noktaya daha taşımak istiyorum.” şeklinde konuştu. 


Kurtulmuş: Üniversitelerimiz çekişme alanı değil

Kurtulmuş: Üniversitelerimiz çekişme alanı değil

Kurtulmuş: Üniversitelerimiz çekişme alanı değil

Kurtulmuş: Üniversitelerimiz çekişme alanı değil

Kurtulmuş: Üniversitelerimiz çekişme alanı değil

Kurtulmuş: Üniversitelerimiz çekişme alanı değil

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler