Kurulacağı söylenen fabrikalar konusunda hiçbir adım atılmadı

Kurulacağı söylenen fabrikalar konusunda hiçbir adım atılmadı

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, "Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde bölgede yılda 10 fabrika kurulacağı belirtilirken hiçbir çalışma gerçekleşmedi." dedi.

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ili kapsayan "Cazibe Merkezleri Programı" kapsamında yapılan çalışmaları ve yatırımları sordu.

İlhan, “Saadet Partisi Van İl Başkalığı olarak ülkemizin ekonomik olarak zorlu günlerden geçtiği bu dönemde üretimin ve üretime yönelik yatırımların ne denli kıymetli olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Diyarbakır’da bizzat dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından açıklanan Van’ın da içinde bulunduğu 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde bölgede yılda 10 fabrika kurulacağı belirtildi. Senede 200 bin kişinin istihdam edileceği, ilk 4 yılda kamu ve özel sektör tarafından 140 milyon dolar yatırım yapılacağı, ayrıca hastaneler, ağız diş sağlığı merkezleri, gençler ve çocuklara yönelik sosyal ve sportif amaçlı yerlerin yapılacağı beyan edildi. Tarım ve hayvancılığa yönelik yatırımlar yapılacağı, barajlar ve sulama kanallarının, demiryolları ve tünellerin yapılacağı, çağrı merkezlerinin kurulacağı belirtildi. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak ‘Cazibe Merkezleri Programı’ konusunda ilimizde neler yapılıp yapılmadığı konusunda bu yıl bir kez daha araştırmalar yaptık. Araştırmalarımız neticesinde ‘Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında yapılacak olan yatırımların ne yazık ki gazete manşetlerinden öteye geçmediğini gördük." dedi.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak iktidar milletvekillerine şu soruları soruyoruz diyen İlhan, maddeler halinde gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:

"İlimiz milletvekilleri, ‘Cazibe Merkezleri Programı’ konusunda bilgi sahibi midirler? İlimizin ve bölgemizin en önemli meselelerinin başında gelen işsizlik sorununun çözümü için ‘Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında hangi çalışmaları yapmışlardır? Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında hangi fabrikalar kurulmuştur ya da hangi fabrikaların kurulması için yer tahsis edilmiştir? ‘Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında ilimize çağrı merkezleri kurulması söz konusu mudur? ‘Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında ilimize 2 yılda kaç TL yatırım yapılmıştır? ‘Cazibe Merkezleri Programı’ kapsamında ilimizde bir yılda kaç kişi istihdam edilmiştir. ”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.