Kuş gribi endişesi

Kuş gribi endişesi

Elazığ'ın Maden ilçesi Çalkaya Zuhurevleri köyünde son bir haftada yaklaşık yüz tavuğun telef olması kuş gribi endişesini de beraberinde getirdi. İlçe tarım müdürlüğü ekipleri yaptıkları ilk incelemelerde ölümlerin kuş gribinden olmadığını bildirdi.

ELAZIĞ - Maden ilçesine bağlı Çalkaya Zuhurevleri köyünde son bir haftada yaklaşık yüz tavuğun telef olması köy halkı arasında kuş gribi kuş gribi söylentilerine neden oldu.

 

2 gün içinde yaklaşık 20 tavuğunun telef olduğunu söyleyen köy sakinlerinden N.B, "Diğer köylülerin de çok sayıda tavuğu telef oldu. Kuş gribinden şüphelenerek İlçe Tarım Müdürlüğünü arayıp durum haberdar ettik. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemede kuş gribi olmadığını, hastalığa göçmen kuşların sebep olduğunu bunun enfeksiyon tarzı bulaşıcı bir hastalık olduğu ve gerçek nedenin alınan numunelerin laboratuar incelemesinin ardından ortaya çıkacağını söylediler" dedi.

 

Köy sakinleri ayrıca ilaç tedavisinin ardından birkaç gün tavukların yumurta yapmadığını, yapanların da yumurtalarının çok küçük olduğunu ya da şekil bozukluğu olduğunu söyledi.

 

Ayrıca ölen tavukların etini yiyen bir köpeğinde öldüğü belirtildi. (Nedim Tekin - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.