Kutlu sevda Erzincan'da

Kutlu sevda Erzincan'da

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Erzincan'da düzenlenen Kutlu Doğum programı yoğun katılımla gerçekleşti.

ERZİNCAN - Peygamber sevdalıları Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Yürüyen kuran Hz Muhammed “ adlı mevlit etkinliği Erzincan'da gerçekleşti. Musap Ak’ın sunuculuğu yaptığı program Abdurrahim Özcan Hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Programda konuşan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Abdulkadir Turan, Hz Muhammed'in hayatından kesitler aktararak, onun sevgisi üzerinde durdu.

 

“Biz ki o yüce peygamberi anmaya geldik”
Turan, "Ona salât ve selam getirmeye geldik. Onun manevi huzuruna çıkmaya geldik. O Muhammed Mustafa ki, -Alahummesallialaseyidina Muhammed’in vealaseyidina Muhammed- onun hayatının her anı, her adımı bir mucizedir. Birazcık bu mucizeye şahit olmaya geldik." dedi.

 

O'nun dost-düşman herkes tarafından övülen Muhammed (sav) olduğunu belirten Turan, "Ne demek Muhammed, övülmüş demek övülmüş. Nerden bilecekti Mekke’nin ihtiyarı Mekke’nin yaşlısı Abdulmutalip onun bu kadar övüleceğini.
Bin yıldır bu ümmet onu övüyor. Bu ümmet onu övüyor, dost da onu övüyor düşman da onu övüyor.E

 

lhamdülillah ki biz de onu övüyoruz ama övmekle kalmıyoruz. Şükürler olsun Rabbime ki, biz aynı zamanda onu seviyoruz. Ona muhabbet duyuyoruz. Ya Rab, muhabbetimizi artır diyoruz. Onu övmek onu sevmek tek başına yeterli değil. Ya Rabbi aynı zamanda bize onu sevdir. Bizi onun sevdiklerinden eyle." şeklinde konuştu.

Abdulkadir Hocadan sonra Grup Vahdet’in Türkçe olarak seslendirdikleri ilahilerle devam eden program yapılan dua ile sona erdi.   (M. sıddık Direkçi - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.