Kutsal topraklardan dönen hacılar: Kâbe’nin özlemini yaşıyoruz

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden hacılar, memleketlerine dönmeye başladılar.

Her yanında Peygamber ve sahabelerinin eserlerini barındıran ve gidenin tekrar gitmek istediği mukaddes toprakların manevi atmosferini soluyan Batmanlı hacılar, orada bulundukları sürede yaşadıkları duyguları İLKHA ile paylaştı.


Mukaddes beldelerde hac farizasını yerine getiren hacılar, orada yaşanan atmosferi dile getirmenin mümkün olmadığını, imkânı olan herkesin kutsal topraklara gitmesi gerektiğini ifade etti.

Kutsal topraklardan henüz yeni gelmelerine rağmen Kâbe’nin özlemini duymaya başladıklarını vurgulayan hacılar, gençken hacca gitmenin çok daha faydalı olduğunu kaydetti.


Mustafa Ekin

“Kâbe’yi görünce insan dünyanın boş olduğunu hisseder”

12 yıldır hacca gitmek için beklediğini belirten Mustafa Ekin, “Allah bu sene gitmeyi nasip etti. Elhamdülillah çok şükür. Allah herkese oraya gitmeyi nasip etsin. Oraya gittiğin zaman aileni, çocuklarını, dünyayı bırakıyorsun ve orada mahşeri yaşıyorsun. İnsan tefekkür ettiği zaman dünyanın boş olduğunu görüyor. Allah bizi davet etti, evine misafir olduk. En çok merakım Kâbe’yi görmekti. Kâbe’yi görünce insanın içi ürperiyor. Dünyanın boş olduğunu hisseder, bu güzel bir duygudur.” dedi.

“İnsanların gençken hacca gitmesi daha iyi”

İnsanın gençken hacca gitmesi gerektiğini ifade eden Ekin, “Orada zencisiyle, beyazıyla, Sünni’siyle, Şii’siyle; Alevi, Laz’ı fark etmez, her insan orada birdir. İki parça bezle Allah’ın huzuruna gidiyorsun. Günahlarımızla gittik, Allah orada tövbeyi nasip etti. Günahsız olarak döndük, inşallah Allah bizlere günahsız bir şekilde yaşamayı nasip eder. Gençken hacca gitmenin çok faydası var. Haç meşakkattir. İnsanların gençken hacca gitmesi daha iyidir.” diye konuştu.


Alaaddin Gültekin

“Kâbe’yi görünce çok heyecanlandım”

Birkaç gündür gelmelerine rağmen Kâbe’nin özlemini duyduğunu dile getiren Alaaddin Gültekin, “Birkaç senedir hacca gitmeyi bekliyorduk. Allah’a şükürler olsun hacca gittik, çok memnun kaldık. Çok güzel geçti. Hâlâ da oranın özlemini yaşıyoruz. İnzar Hac ve Umre Organizasyonundan çok memnunduk. Kâbe’yi görünce çok heyecanlandım. Orası anlatılamaz. Çok farklı bir duygudur. İbadetlerimizi çok rahat bir şekilde yerine getirdik. Çok sıcak olmasına rağmen ibadetlerimizi çok güzel şekilde yaptık. Ziyaretlerimizi yaptık. Daha önce umreye de gitmiştim ama haccın duygusu bambaşkadır. Gitmeyen herkese Allah gitmeyi nasip etsin.” ifadelerini kullandı.


Mükrime Gültekin

“Halen oranın özlemini duyuyoruz”

Eşiyle birlikte hacca gittiğini, ilk defa hacca gitmenin sevincini yaşadığını kaydeden Mükrime Gültekin ise şunları söyledi:

“Allah’a, bizlere bu lütfu yaptığı için hamd olsun. Oradan çok memnun kaldık. Orası çok güzeldi. Hem ağlıyorduk hem de seviniyorduk. Peygamberimizi ziyaret ettik. Dünya gözüyle oraları gördük. İnzar Hac ve Umre Organizasyonundan da çok memnun kaldık. Herkese onlarla hacca gitmeyi tavsiye ediyorum. Her şeyi kusursuz yerine getirdiler. Oradan geldik ama halen oranın özlemini duyuyoruz.”(İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler