Kuyumcular, altındaki yükseliş için ne düşünüyor?

Kuyumcular, altındaki yükseliş için ne düşünüyor?

Coronavirus (Covid-19) salgınına yönelik ikinci dalga endişeleri ve ABD ile Çin arasında devam eden gerilimin desteklediği altın fiyatlarında rekor yükseliş devam ederken, altının ons fiyatı psikolojik seviye olan 2 bin doları aştı.

Altın fiyatları son yıllarının rekorunu kırarken, daha ne kadar yükseleceği büyük merak konusu oldu. Gram altın 480 liradan alıcı bulurken, çeyrek altın 841 liradan satılıyor.

Altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasının ardından Gaziantep’te, kuyumcularda vatandaşların yatırım amaçlı altın aldığı, bazı dükkanların önünde kuyruklar oluştuğu görüldü.

Altın gramının her gün yeni bir rekor kırması, vatandaşların da altına olan ilgisini artırdı. Gram altın 480 TL'yi bulurken, kuyumcular vatandaşların yarım gram altına yöneldiğini belirtiyor.

Kuyumcular, söz konusu tablonun yaşanmasında, yükselen fiyatların etkili olduğu, fiyatların yükselmesi nedeniyle altın satamadıklarını ve bunun karşılığında büyük bir altın bozdurma talebiyle karşılaştıklarına dikkat çekiyor.

Altın gram fiyatının yılsonuna kadar 600 TL’yi bulabileceğine dikkat çeken kuyumcular, altın fiyatlarında düşüş beklemediklerini belirterek vatandaşları altınları yastık altında saklamaları ve bozdurmamaları konusunda uyarıyor.

Son zamanların yükseliş rekorunu kıran altının gram fiyatının 500 liraya yaklaştığını belirten kuyumcu Hasan Elmas, fiyatların daha da artacağını ifade etti.

"Halkımıza altın almalarını tavsiye ediyoruz"

Altının dünyada rekorlara koştuğunu belirten Elmas, "Bunun nedeni dolardaki değer kaybıdır. Artık doların yerine altın, emtia ve gümüşe yöneliyor. Altının bu yükselişinin devam edeceğini düşünüyoruz. Altın güvenli limandır. Avrupa'nın durumu malum ortadadır. Avrupa Birliği hızla parçalanmaya gidiyor. Amerika ekonomisi iflasın eşiğinde ve işsizlik sayısı 40 milyona dayanmış. Yıllardır karşılıksız para basmışlar. Artık bunlar görülüyor. İnsanlar yüzyıllardır güvenli ve gerçek para olan altına yöneliyor. Altın hiçbir zaman zarar ettirmez. Halkımıza da altın almalarını tavsiye ediyoruz. Tasarruf veya güvenli liman düşüncesiyle olsun altın kendini korur. Altın yükseldiğinden dolayı yoğun bir talep var. Malum ekonomi durumdan dolayı insanlar güvenli bir liman arıyor. Elhamdülillah işlerimiz iyi gidiyor. Altın daha çok talep görüyor. Altın yükseldikçe daha çok satılıyor." dedi.

"Kuyumcular sattığı altının yerine altın alamıyor"

Dünyada yaşanılan etkenlerin altın fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu belirten Burak Babaoğlu ise, şunları söyledi:

Altının ons fiyatı 1900 liradan hızlı bir şekilde 2000 liraya yükseldi. Piyasadaki güvensizlik, insanların piyasaya olan güvensizliği, güvenli liman olan altına yöneltti. 500 liradan bile insanlar altına alıyor. Çünkü dünyada merkez bankaları para basıyor, kendi paralarını değersizleştiriyor. İnsanlarda güvenli liman olan altına yöneliyor. Fiyatların bu şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Ama mutlaka bir yerde düşüşün olacağını da bekliyoruz. Şu anda piyasadaki belirsizliğin nereye gideceğini kimse kestiremiyor. Herkes yarın ne olacağını bilmiyor. Kuyumcular, sattığı altının yerine altın alamıyor. Şu anda altın sürekli bir yükseliş trendinde seyrediyor. Altın 10 günde 400 liradan 500 liraya yükselmesine rağmen vatandaş altın alıyor. Hatta hurda altın soranlar var. Vatandaş da altının daha da yükseleceğini düşünüyor.

"Altın yükselince satışlarımız arttı"

Altının bir yıl içerisinde yüzde 100 değer kazandığını belirten Mustafa Özkan, "Altın fiyatları pandemi hastalığından dolayı yükseliyor. Bir de dünyadaki en güvenli liman altın olduğundan dolayı fiyatı yükseliyor. Muhtemelen şu anda altın fiyatları tekrar düştü. Biz altının daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz. Bizim için bu hareketlenmemler bazen pek iyi olmuyor. Vatandaş için de iyi olmuyor. Bir aşırı derecede yükselme ya da aşırı derecede düşme oluyor. Bu da hem bizi hem vatandaşı olumsuz etkiliyor. Tabi bu durum bazen bizim satışlarımıza olumlu yansıyor. Altın yükseldiğinde biraz daha satış yapabildik. Vatandaş sürekli altın aldı. Vatandaşta altının güvenli liman olduğunu biliyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Kuyumcular, altındaki yükseliş için ne düşünüyor?

Kuyumcular, altındaki yükseliş için ne düşünüyor?

Kuyumcular, altındaki yükseliş için ne düşünüyor?

Kuyumcular, altındaki yükseliş için ne düşünüyor?

Kuyumcular, altındaki yükseliş için ne düşünüyor?

Kuyumcular, altındaki yükseliş için ne düşünüyor?

Kuyumcular, altındaki yükseliş için ne düşünüyor?

Kuyumcular, altındaki yükseliş için ne düşünüyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.