Kuzey Kore'den ABD'ye 'Guam Adası' tehdidi

Kuzey Kore'den ABD'ye 'Guam Adası' tehdidi

Kuzey Kore yönetimi ABD Başkanı Trump'ın sert açıklamalarına tehditle yanıt vererek, Pasifik Okyanusu'ndaki ABD'ye bağlı 'Guam Adası'nı hedef gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore'ye yönelik tehditlerinin ardından, Pyongyang yönetimi de 'Guam Adası'nı hedef göstererek ABD'yi nükleer saldırıyla tehdit etti.   

ABD'yi yeniden nükleer saldırıyla tehdit ederek, önleyici darbe de vurabileceğini duyuran Kuzey Kore askeri temsilcisi "ABD'nin kışkırtmada bulunduğu tespit edildiği takdirde ilk darbeye başvurabileceklerini" söyledi.

Kuzey Kore Resmi Haber Ajansına (KCNA) açıklamalarda bulunan askeri sözcü, Pyongyang yönetiminin, hava üssünün bulunduğu ABD'nin Pasifik Okyanusundaki Guam Adası'na orta ya da uzun menzilli füze saldırısı düzenleme stratejisini titizlikle gözden geçirdiğini" belirtti.

Sözcü, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un emir vermesi durumunda bu planın derhal uygulanacağını sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump bu açıklamadan kısa süre önce tehdit etmekten vazgeçmediği takdirde Kuzey Kore'ye "ateş ve öfkeyle" karşılık vereceklerini söylemişti.

Trump gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore tehditlerinden vazgeçse daha iyi olur. Aksi takdirde ABD dünyanın şimdiye kadar tanık olmadığı 'ateş ve öfkeyle' tepki gösterecektir." demişti.

Pyongyang'dan yapılan açıklamada ağırlaştırılmış BM yaptırımlarının Kuzey Kore'yi nükleer programından vazgeçirtemeyeceğini ve Washington yönetimi hasmane tutumunu sürdürdüğü müddetçe müzakere masasına oturmayacakları belirtilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.