LGS taban puanları ve tercih tarihleri açıklandı

LGS taban puanları ve tercih tarihleri açıklandı

Liselerin taban ve tavan puanları belli oldu. MEB’in sitesinde 2019 LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından tercih kılavuzu bakanlık tarafından erişime açıldı.

1-12 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan tercihlerin sonuçları 22 Temmuz’da açıklanacak. Açıklanan sonuçların ardından ise okullarda kalan boş kontenjan sayısı ve ek tercih tarihleri belirlenecek.

29 Temmuz 2 Ağustos tarihleri arasında birinci esas nakil tercihleri derilecek ve bu tercihlerin sonuçları 5 Ağustos’ta belirlenecek. 5-8 Ağustos arasında yapılacak ikinci nakil tercihlerinin sonuçları ise 10 Ağustos tarihinde açıklanacak.

Yapılan ilk tercih ve ek tercihler sonrasında hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerin başvuruları 19-23 Ağustos tarihlerinde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından alınacak.  26-29 Ağustos tariklerinde ise yatılı öğrencilerin başvuruları kabul edilecek. Bu her iki başvuru ve okullara yerleştirme sonuçları 6 Eylül tarihinde tamamlanmış olacak.

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019 tarihinde başlayacak. Detaylar https://www.meb.gov.tr/ adresinden öğrenilebilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.