LGS ve YKS hazırlık öğrencilerine “Canlı Sınıf” dönemi başlıyor

LGS ve YKS hazırlık öğrencilerine “Canlı Sınıf” dönemi başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığı, 8’inci ve 12’nci sınıfta eğitim alan, LGS ve YKS’ye hazırlık yapan yaklaşık 2 milyon 700 bin öğrenciyi “Canlı Sınıf" uygulamasıyla öğretmenleriyle buluşturmak için başlatılan pilot çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Testler tamamlandığında Türkiye genelinde binlerce şubede kademeli olarak canlı dersler başlatılacağı belirtilen açıklamada, 29 Mart’ta başlatılan canlı sınıf uygulamasının pilot çalışmaları Ankara ve İstanbul’da yapıldığı belirtildi.

Canlı sınıf uygulamasına 8’inci sınıftaki bir milyon 700 bin, lise son sınıftaki bir milyon öğrencinin katılması planlanıyor.

Canlı sınıfların oluşturulmasında okul müdürlerinin yetkili olacağı belirtilen açıklamanın devamında, Öğrencilerin ve öğretmenlerin bilgisayarlarına canlı sınıflar için gerekli programlar yükleneceği, okul müdürleri, öğrencileri canlı ders programlarına ilişkin bilgilendirileceği kaydedildi.

Açıklamada, öğretmenler canlı sınıf uygulamasıyla evlerinden görev alacaklarını, televizyon dersleriyle eş güdümlü olarak öğretmenler, kendi öğrencilerine EBA üzerinden ödevlendirme yapıp, soru-cevap-test etkinliklerini yönlendirip, çalışma gönderebilecekleri vurgulandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler