​Lise mezunları sürücü kurslarında öğretmen olabilecek

​Lise mezunları sürücü kurslarında öğretmen olabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, sürücü kursları yönetmenliğinde değişiklik yaparak gerekli şartları taşıyan lise mezunlarının sürücü kurslarında öğretmenlik yapma yolunu açtı.

Daha önce sadece üniversite mezunlarının sertifika alarak sürücü kurslarında görev aldıkları bu değişiklikle direksiyon usta öğretici yetersizliğinin ortadan kalkacağı ifade edildi.

Yönetmenliğin değişmesinden memnun olduklarını söyleyen Beycan Sürücü Kursu Yetkilisi Zeydan Beycan, bu kararın sürücü kurslarının 'Direksiyon Usta Öğretici' yetersizliğini ortadan kaldıracağını söyledi.

Lise mezunu işsizler için kararın bir fırsat olduğunu söyleyen Beycan, "Lise mezunuyum. İşsiz kaldım." korkusuyla yaşayan birçok gencin olduğunu, Halk Eğitimi Merkezinin açtığı kurslara katılıp sertifika alanların sürücü kurslarında öğretmenlik yapabileceklerini belirtti.

Konuşmasının devamında Beycan, "Bundan böyle en az 3 yıllık sürücü belgesi sahibi olan ve Halk Eğitimi Merkezlerinde açılacak olan direksiyon öğreticiliği kursuna katılıp sertifika almaya hak kazanan lise mezunlarının da Direksiyon Öğretmeni olabilmeleri sağlanmıştır. (B) sınıfı yanı sıra özellikle, otobüs (D), kamyon (C), TIR (CE) ve motosiklet (A ve A2) sürücü belgesi alanında çok ihtiyaç var." dedi.

Batman'da 24 tane sürücü kursunun olduğunu söyleyen Beycan, Direksiyon Usta Öğretici belgesi alan kişileri ihtiyaçları dâhilinde Beycan Sürücü Kursu’nun da 15 günlük stajdan sonra istihdam edeceklerini de sözlerine ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler