“Madem ölüm bir gün gelecek o zaman en şereflisini seçin”

“Madem ölüm bir gün gelecek o zaman en şereflisini seçin”

Mersin’in Tarsus İlçesinde düzenlenen Şehadet Gecesi programında konuşan İlahiyatçı yazar Nezir Tunç, “Madem ölüm vardır ve madem hepimiz bir gün öleceğiz, o zaman ölümlerin en şereflisini seçmemiz gerekiyor.” dedi.

Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, ‘Şehadet Gecesi’ programı düzenledi. Mersin 75. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen programa yoğun bir katılım yaşandı. Programda konuşan İlahiyatçı yazar Nezir Tunç, “Madem ölüm vardır ve madem hepimiz bir gün öleceğiz, o zaman ölümlerin en şereflisini seçmemiz gerekiyor.” dedi.

Kur’an tilavetiyle başlayan program, İlahiyatçı Yazar Nezir Tunç’un konuşmasıyla devam etti.

Selam ilahi grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile devam eden programda, Çağrı Der öğrenci komisyonu tarafından sahnelenen ‘Şehit İmam Hasan El Benna’ tiyatrosu duygulu anlar yaşattı.

“Mazlum coğrafyamızın yiğit evlatlarının canlarını rablerine sattıkları kutlu aydır”

Programda konuşan İlahiyatçı Yazar Nezir Tunç, dünya Müslümanları tarafından Şehadet ayı olarak kabul edilen Şubat ayı içerisinde birçok İslam önderi ve Müslüman şahsiyetin şehadet şerbetini içtiğini söyleyerek, “Bu ay, dünya genelinde, zalimler tarafından acımasızca şehit edilen İslam Alimi ve mazlum coğrafyamızın yiğit evlatlarının zalimler karşısında, korkusuzca, hakkı haykırdığı ve bu uğurda canlarını rablerine sattıkları kutlu aydır.” dedi.

“Ömür bitti mi, vakti geldi mi ne bir an öne ne de bir an geride kalınamayacaktır”

Tunç: “ Bu gece şehadeti konuşacağız, şehid kimdir ve şehadet nedir? Bundan bahsedeceğiz. Kardeşlerim, bacılarım! Allah, yeryüzünde yarattığı bütün canlılara belli bir süre tahsis etmiştir.  Zamanı geldiğinde kullarında bulunan emanetini geri alacaktır. Dolayısıyla bütün canlılara bir ömür biçilmiştir. Ömür bitti mi, vakti geldi mi ne bir an öne ne de bir an geride kalınamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Birçok Müslüman, bu ayda şehit olmuş mücadelelerini imanlarına şahit kılmışlardır”

Yeryüzünde bulunan canlıların tamamı için takdir edilen son durağın ölüm olduğunu belirten Tunç, konuşmasını şöyle bitirdi:

“Madem ölüm vardır ve madem hepimiz bir öleceğiz, o zaman ölümlerin en şereflisini seçmemiz gerekiyor. Kardeşlerim! Ölümün de çeşitleri vardır.  Cehalet üzerine ölmekte vardır, malını ve canını cennet karşılığında Allah’a satarak ölmek vardır. İşte bunun adıdır şehadet ve şehit olmak ölümlerin en şereflisidir. İçinde bulunduğumuz bu ay, Şubat ayı işte bu şerefli ölümlerin çokça yaşandığı bir aydır. Hak adına mücadele etmiş birçok Müslüman, bu ayda şehit olmuş, mücadelelerini imanlarına şahit kılmışlardır.” (İLKHA) 





























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.