Maden işçilerinin aileleri bekleyişini sürdürüyor

Maden işçilerinin aileleri bekleyişini sürdürüyor

Siirt’in Şirvan ilçesindeki maden ocağında meydana gelen heyelanda göçük altında kalanların yakınları umutla bekleyişlerine devam ediyor.

Siirt'in Şirvan ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen heyelanda enkaz altında kalan işçilerin yakınlarının, arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgede endişeli şekilde beklemeye devam ediyor. 

Arama kurtarma çalışmalarını takip eden acılı aileler, çalışmaların ağır sürmesinden şikayet etti.

Kepçe operatörü olarak çalışan kardeşinin göçük altında kaldığını dile getiren Ağabeyi Mehmet Salih Tuncer, 17 yıldır maden işçiliği yapan, göçük altındaki kardeşinden sevinçli bir haber bekliyor.

Göçük haberini alır almaz Batman’dan Şirvan’a gelen Tuncer, “Kardeşim Mehmet Şefik Tuncer göçük altındadır. 17 yıla yakındır kepçe operatörlüğü yapıyordu, işte dün gece en son telefonla konuşurken irtibat kesildi. Biz de buraya geldik. Şu anda da bir haber alamıyoruz. Hayatta kalabileceklerini zannetmiyorum ama belki bir mucize olur.” dedi.

“Bu şekil gitseler 2 ayda onları oradan çıkaramazlar”

Çalışmaların ağır gittiğini söyleyen Tuncer, “Çalışmalar, sabahtandır devam ediyor. Kepçe oradadır 10 metrelik bir alanı daha açmamış. Bir sıkıntı var orada. Bu şekil gitseler 2 ayda onları oradan çıkaramazlar. Ama eğer aşağı tarafa kaymışlarsa 2- 3 güne çıkarırlar onları. Tabi sağ olmasalar da en azından cenazelerini alalım.” İfadelerini kullandı.

Kız kardeşinin torununun göçük altında olduğunu söyleyen Berfin Bulga ise umutlarını yitirmediklerini belirtti.

“Bu da Allah’ın bir takdiridir”

Bulga, “Kız kardeşimin torunu Sedat Bulut göçük altında kaldı, biz de burada bekliyoruz. 4 senedir burada çalışıyordu. Hiçbir zaman halinden şikayet etmezdi, işinin zorluğundan bahsetmezdi. Bu da Allah’ın bir takdiridir. Belki ecelleri böyle gelecekti. Ama yine de umutluyuz inşallah sağ çıkarlar. Kaderlerinde ne varsa o olur, Allah’ın takdirine kalmış. Temennimiz duamız inşallah o da, arkadaşları da sağ salim çıkartılır.” şeklinde konuştu. (Hüseyin Genel, M. Sait Çelik, M. Hüseyin Temel – İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.