Maden'de 3 dükkan 10 bin TL

Maden'de 3 dükkan 10 bin TL

Elazığ'ın Maden ilçesinde yol çalışmalarını nedeniyle evleri kamulaştırılan vatandaşlar evlerine biçilen fiyatı az bulduklarını ifade ederek mağdur olduklarını dile getirdiler. 150 bin TL değerindeki gayri menkullere 5 bin TL fiyat biçildiğini belirten va

ELAZIĞ- Elazığ’ın Maden ilçesinde  Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yol çalışmaları nedeniyle evleri yıkılacak olan vatandaşlar evlerine biçilen fiyatlara tepki gösterdiler.  Kamulaştırma nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren Madenliler devletin kendilerine vereceği paranın ihtiyaçlarını karşılamadığını ifade ettiler.  Bazı vatandaşlar projede olmadığı halde evlerinin Karayolları ekipleri tarafından yıkılmaya çalışıldığını iddia ettiler.

 

Kamulaştırma nedeniyle evlerine biçilen fiyatı çok az bulduğunu ifade eden Necati Can,“ Üç katlı evimizin zemin katı 63 metrekare ve değer biçilen fiyat 50 bin lira, orta kat 125 metre kare biçilen fiyat 25 bin lira, üst kat 147 metrekare verilen fiyat 25 bin lira, hemen yanındaki mavi brandalı ev ise benim 63 metrekare, biçilen fiyat 18 bin lira. Benim aile nüfusum kalabalık, hastam var evde ben nasıl bir evimi 18 bin liraya verebilirim. Bu yaşam şartları altında bunu kabul etmem mümkün değil,”dedi.

 

“Buradan çıkın, gidin çadırda yaşayın, ne haliniz varsa görün!”

Bulundukları yerdeki ev ve işyerlerinin  yıkılması durumunda 700 kişinin göç etmek zorunda kalacağını ifade eden Can, “Karayolları Müdürlüğüne ben bizzat gidip başvurdum, ilgilenmediler, sonra kendileri bana bu ‘kelepir’ fiyatları teklif etmek için çağırdılar. Daha sonra halk olarak toplu halde gittik, daha üst makamlara dilekçeler verdik. Hala bize dönülmedi, dönüleceğini de sanmıyoruz. Karayolları tapulu evlerimizi bir an evvel terketmemizi ve direttikleri paraları almamızı istiyorlar, hatta zorluyorlar. Bize takındıkları tavır; ‘çıkın bu evden gidin çadırda yaşayın, ne haliniz varsa görün’ dercesine. Bana 4 daire için 77 bin lira teklif ediliyor. Oysaki normal bir daire için 77 bin lira az görülüyor. Karayolları buradaki halka zulüm ediyor” şeklinde konuştu.

 

‘Bizi ekmeğimizden etmek istiyorlar’

Mülkünün proje dışında olduğunu ifade eden ve mağdur edildiğini belirten Sıdkı Gezer, ”İşyerim, proje dahili değil ama yıkmak istiyorlar biz dükkanlarımızı vermeyeceğiz, yıktırmayacağız. Vermek istedikleri ücrette, 5 bin lira, 5 bin lira benim sigara reyonumda ki sigaraların fiyatıdır. Dükkandaki mülkümde 150 bin liradır. Dükkanımı vermeyeceğim, tapularımda mevcuttur. Mahkemeye de başvurduk. Bana buradan çık deniliyor, ben çıkmıyorum. Devlet bize ev tahsis eder, işyeri verirse çıkar gideriz. Karayolları Müdürlüğü bizi ekmeğimizden etmek istiyor” diyerek tepkisini gösterdi.

 

“Üç dükkana 10 bin TL”

Son olarak ta, devletin mülküne adeta tecavüz etmek istediğini söyleyen iş yeri sahibi Ahmet Sinanoğlu, “Karayolları projesini buraya neden taşıdı ki, proje önceden yukarı da idi, kahvehanenin fiyatı olarak da bana 20 bin lira biçiliyor. Benim kahvem 65 metrekare. Benim burada toplamda 3 tane daha yerim var ama toplamda işyerlerime 10 bin lira fiyat biçilmiş. Devlet malımıza tecavüz ediyor adeta. Ben 10 ailelik bir nüfusa bakıyorum, bu kahvemde olmazsa ben nereye gideceğim” diye konuştu. (Nedim Tekin-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.