Maden’de birlik ve kardeşlik yürüyüşü foto

Maden’de birlik ve kardeşlik yürüyüşü foto

Elazığ’ın Maden ilçesinde, İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen birlik ve kardeşlik yürüyüşü binlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

15 Temmuz’da yapılan ABD destekli darbe girişimine karşı düzenlenen yürüyüşe İlçe Kaymakamı Davut Düzgün, Belediye Başkanı Musa Orhan, İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı, Cumhuriyet Savcıları, AK Parti İl Başkanı Cihan Tello, HÜDA PAR İlçe Başkanı İrfan Bektaş ve diğer siyasi parti temsilcileri ile ilçe halkı katıldı.

Program, Kortik Merkez Cami İmamı Adnan Danışman’ın okuduğu Selâ ile başladı.

Ardından programın açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Davut Düzgün,   Arif Nihat Asya’nın Dua şiiri seslendirirken halk sık sık tekbirler getirdi.  

Düzgün konuşmasında, “Çanakkale’de yazılan destan aynı şekilde 15 Temmuz’da da meydanlarda yazıldı. Birlik ve beraberliğimizi hiç kimse bozamayacak.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Cihan Tello: “İnsan haklarından bahsedip bomba yağdıran zavallılara karşı millet birlik ve beraberlikle el ele vererek bu zorluğu aştı.” şeklinde konuştu.

Akşam ezanı vaktine denk gelen programda İlçe Müftülüğü personelleri tarafından çifte ezan okundu.

Memur-Sen İl Başkanı Murat Ergen de yaptığı konuşmada,“Tetikçiliğe soyunanlara karşı bu millet ayaktadır. Bu paralel vesayet kurma çabasıdır. Fakat Allah fırsat vermedi hamdolsun, darbeciler ve cuntacılardan asla korkmuyoruz. Adnan Menderes’e sahip çıkamadık ama, hamdolsun bugün başkomutanımıza sahip çıkmaktayız. Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

Konuşmasında Kelime-i Tevhid getirerek başlayan Belediye Başkanı Musa Orhan ise: “ TSK içerisine sinmiş hainler, Milli iradeyi bombalamış, sivil halka bomba yağdırarak milleti ezmeye çalışılmış, fakat bir şeyi unutmuşlardır. O da bu milletin vatan, bayrak, iman aşkıdır.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR İlçe Başkanı İrfan Bektaş da, “Parti olarak vermiş olduğumuz karar sonucu darbe girişimi karşısında meydanlardayız ve durum normalleşene kadar HÜDA PAR olarak buradayız.” dedi.

Program İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı’nın yaptığı dua ile son bulurken, cemaatle kılınan namazın ardından halk dağıldı.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.