Maden'e O nur yağdı

Maden'e O nur yağdı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elazığ'ın Maden ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Resulullah'ın (sav) hayatından kesitler aktarıldı.

ELAZIĞ - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Yeni İhya Der Maden Temsilciliği tarafından düzenlenen kutlu doğum etkinliğine soğuk hava ve sağanak yağmura rağmen Peygamber âşıkları yoğun bir şekilde iştirak etti.

 

Program 13.30'da Yılmaz Kaplan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Akabinde Yeni İhya Der Maden Temsilciliği Başkanı Mehmet Karaca selamlama konuşması yaptı. Karaca konuşmasında Resulullah (sav) efendimizin anlatıldığı etkinliklere katılmanın önemine değindi.

 

Ersin Aslan tarafından okunan Türkçe mevlide peygamber sevdalıları salâvatlarla eşlik ederken, kız çocukları tarafından Resulullah'ı (sav) konu edinen şiirler ve ilahiler seslendirildi. Bu esnada kimi vatandaşların duygulandığı görüldü.

 

Hz. Muhammed (sav) tüm âlemlere rahmettir

Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan Molla Celal Bozdaş Hoca, "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik" ayetini okuyarak başladığı konuşmasında, Resulullah'ın (sav) ırk, cinsiyet, yaş ve sınıf farkı gözetmeksizin insanları İslam'a davet ettiğine değindi.

 

Bozdaş konuşmasında, "Dünya cahiliye içindeydi. Resulullah (sav) ve eşi Hz. Hatice bütün dünyayı karşılarına almış, onlara İslamı ulaştırıyordu. Davetlerine Hz Ali, Hz Zeyd katılınca davet genişledi. Bir adam, bir kadın, bir çocuk ve bir köle dünyayı karşılarına almış ve insanlığı yanlış sistemlerden kurtarıp Allah (cc)'a kulluğa davet ediyordu" ifadelerini kullandı.

 

İnsan Allah (cc) kulluk için yaratılmıştır

Bozdaş konuşmasının devamında, Zariyat 56 ayetine vurgu yaparak, insanın başıboş yaratılmadığı, insana akıl verildiğinden dolayı insanın sorumluluk sahibi olduğunu hatırlatarak, "İnsan kendisini yaratan, yaşatan, öldürecek olan ve diriltecek olan Rabbine karşı sorumludur. Ahirette hüsrana uğramak istemeyen Allah'a (cc) dayanmalı ve Resulünün davetine icabet etmelidir" dedi.

 

Resulullah'ın (sav) var gücüyle İslam'a davet ettiğine değinen Bozdaş, "Hz. Muhammed'in (sav) getirdiği İslam ve Kur'an bir reçete gibidir. Reçete duvara çerçeveletilip kullanılmasa ve içindekilere uyulmazsa fayda vermez. Tıpkı bunun gibi Allah (cc)'ın kitabı da duvarlara asılır, içindeki emir ve yasaklara uyulmuyorsa, bize fayda vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

 

Konuşmanın ardından sahne alan Mizgin İlahi Grubu sanatçıları Resulullah (sav) efendimiz üzerine bestelenmiş ilahi ve ezgilerle katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

 

Etkinliğin sonunda kutlu doğum ayı münasebetiyle okunan yasin, salâvat ve hatimlerin sayısı katılımcılarla paylaşıldı.

 

Program, Ergani Kardeş-Der Başkanı Hasan Haksever'in kapanış duasıyla son buldu. (Veysi Buran - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.