Mahalle sakinlerinden yıkım isyanı

Mahalle sakinlerinden yıkım isyanı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında evleri yıkıldıktan sonra mağdur edilmek istemeyen mahalleli belediyeye tepki gösterdi.

skenderun’da kentsel dönüşüm projesi kapsamında Meydan Mahallesi’nin yıkılmasına karar verildikten sonra mahalle sakinleri, mağdur edileceklerinden korkuyorlar. Evlerinin yıkılıp kendilerine moloz parası verileceğini ileri süren mahalle sakinleri, ilçe belediye başkanına sitem etti.

Mahalle meydanında bir araya gelen mahalle sakinleri, Muhtar Ramazan Güneş öncülüğünde bir istişare toplantısı yaptı.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in seçim öncesi tapu sözü verdiğini savunan Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş,  “Bizlere seçimden önce tapu sözü veren belediye başkanı evlerimiz için moloz parası vereceğini söylüyor. Bu insanların hali ne olacak. Biz kentsel dönüşümü istemiyoruz. Mahallemizi imara açmalarını istiyoruz.” dedi.

Tapu sorununa biran önce çözüm bulunması gerektiğini söyleyen mahalle sakini Şemsettin Yıldız, belediyeden altyapı ve imar talebinde bulunduklarını ve verilen sözlerin tutulmasını istedi.

Elli senedir bu mahallede yaşadığını ifade eden Mehmet Ataoğlu ise, bugüne kadar çok vaatler verildiğini ve mahalleleriyle kim uğraşırsa uğraşsın hep beraber haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.  (Fikret Kavgalı - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.