Malatya Doğanşehir Kurucuova beldesi kutlu doğum etkinliği foto 2017

Malatya Doğanşehir Kurucuova beldesi kutlu doğum etkinliği foto 2017

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucuova beldesinde Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya Koordinatörlüğü tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya Koordinatörlüğü tarafından Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucuova beldesinde “Hak ve adalet Rehberi Hz. Muhammed(sav)” konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kurucuova beldesi belediye binası önünde gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğinin sunuculuğunu Muhammed Ali Batı yaptı.
Hafız Muhammed Aslanoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif’le okunmasıyla devam etti.

İlahi sanatçıların seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Mahmut Yayla, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Yayla konuşmasında Hz Muhammed’in gelişiyle insanlıkta büyük değişikliğin hak ve adalete riayet edildiğini söyledi. Yayla, “Onun gelişiyle köleler hür, kadınlar eşya olmaktan kurtulup anne oldu. Cennet annelerin ayağı altında oldu. Biz her ne kadar Hz. Peygamberin bir yönünü merhamet yönünü ortaya çıkarmak istiyorsak da, Peygamberin farklı yönleri de vardır. Bizde her sene yapmış olduğumuz gibi Hz. Peygamberin bir yönünü ortaya koymak istiyoruz. Bu sene de ‘hak ve adalet rehberi Hz. Muhammed(sav)’ yönünü ortaya koymak istedik. Şüphesiz Allah’ın esmasının da isimlerinden olan hak ve adalet, çocuklarımızın gönüllerinde annelerimizin zikirlerindedir. Allah,  Hz. Âdemi yarattı. Yeryüzünün huzuru ve düzenin temini içinde adaleti gönderdi. Resullerini ve nebilerini adaletle gönderdi. Adaletle hükmedilsin ve insanlar yeryüzünde huzur bulsun diye. Peygamberler bu konuda da bizim için en güzel, en iyi ve en mükemmel örnektir. Allah bu şekilde adaleti ve hakkı bize emretti. Önce peygamberine sonra bize emretti.” dedi.

Program yapılan dua ile sona ererken, etkinliğe  katılanlara,  Peygamber Sevdalıları Platformunun bu yıl bastırmış olduğu  “Hira’dan Yükselen Nur” adlı kitap hediye olarak dağıtıldı.

Ayrıca programa katılan Belediye Başkanı Vahap Küçük’e katkılarından dolayı Peygamber Sevdalıları atkısı hediye edildi.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.