Malatya İl Müftüsü Işıldar: Bu geceyi uyanık ve ibadetle geçirelim

Malatya İl Müftüsü Işıldar: Bu geceyi uyanık ve ibadetle geçirelim

İslam aleminin idrak edeceği Beraat Kandilinin feyiz ve bereketini anlatan Veysel Işıldar, camilerin Covid-19 salgını nedeniyle tedbir amaçlı ibadete kapatıldığını hatırlatarak, bu musibetin kalkması için bol bol dua etme tavsiyesinde bulundu.

Türkiye’deki Müslümanlar, Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15'inci gecesi olan Beraat Kandiline ulaşmanın sevincini yaşıyor.

Dünyayı etkisi altına alınan ve Türkiye’de de gün geçtikte vaka sayısının arttığı Coronavirus salgını nedeniyle camilerin tedbir amaçlı ibadete kapatılmasının ardından Müslümanlar, Beraat Kandilini evlerde idrak edecek.

Beraat gecesinin ehemmiyeti ile ilgili açıklamada bulunan Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, Müslümanların bu geceyi uyanık ve ibadetle geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

“Beraat gecesi Ramazan ayının habercisidir”

Beraat Kandilinin mübarek üç aylar içerisinde bulunan Şaban ayının 15’inci gecesinde idrak edildiğini belirten Işıldar, “Arapça da bu geceye ‘sak’ yani belge gecesi deniliyor. Yüce Allah (Celle Celaluhu) Kur’an-ı Kerim’in Duhan süresinde, ‘O gece bizim katımızdan bir emirle her hikmetli iş, tefrik edilir ayrılır.’ diye buyuruyor. Bazı âlimler bu ayeti kerimeyi bu geceye yorumlamıştır. Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ‘Bu gece de Ben-i Kelb kabilesinin koyun sürülerinin tüylerinin adedi kadar insanı affeder.’ buyuruyor. Cenab-ı Hak, bu gecede yeryüzü semasına tecelli eder ve ‘Yok mu dua eden duasını kabul edeyim. Yok, mu hasta olan şifa vereyim. Yok, mu musibete, sıkıntıya duçar olan onları bu sıkıntılardan kurtarayım?’ Allah, kullarının dua etmesini bekler.” dedi.

İslam âlemi olarak bu gecenin ehemmiyetinin farkına varmalı, bu geceyi ibadet ve duayla geçirmeye çalışılması gerektiğinin altını çizen Işıldar, duaların bireysel olmaması gerektiğini ifade etti.

“Camilerimizin tekrar ibadete açılması ve bu musibetin bütün insanlığın üzerinden kalkması için Rabbimize niyazda bulunalım”

Beraat gecesinin camilerde idrak edilemeyeceği için bu geceyi hüzünlü geçireceklerini belirten Işıldar, “Çünkü Kâbe’miz, Mescid-i Nebevi ve camilerimiz maalesef içerisinden geçtiğimiz bu süreçten dolayı geçici bir süreyle tedbir amaçlı kapatılmış vaziyette. İnşallah bu gece dualarımızda camilerimizin, mescitlerimizin tekrar açılması ve bu musibetin bütün insanlığın üzerinden kalkması için Rabbimize niyazda bulunalım.” dedi.

 “Bu geceyi uyanık ve ibadetle geçirelim”

Teknolojinin gelişmesiyle övünen insanlığın küçücük bir virüs karşısında ne kadar aciz kaldığının muhasebesinin bu gece de yapılması gerektiğini dile getiren Işıldar, şunları söyledi:

“Allah’u Teala bizleri bu geceye eriştirdiği için şükredelim, bireysel hatalarımız için af dileyelim ve ne istiyorsak Allah’tan dileyelim. Kulluk planında hangi hataları yaptık, onları gözden geçirelim. Hangi güzel işleri yaparsak, Allah’ın rızasına muvafık bir kul olabiliriz? Bunun muhasebesini yapalım. Dua da bir ibadettir. ‘Siz Rabbinize tazarru ve alçak gönüllülükle boynunuzu bükerek ve yalvararak Allah’tan isteyin, Allah’a bu şekilde dua edin.’ diye ayeti kerime bize haber veriyor. Bizler ibadet ve dua mevsimindeyiz. Kaza namazlarımız varsa kılalım, nafile namazı kılalım ama bugünlerde duaya çok ihtiyacımız var. Belki boynu bükük samimi bir kardeşimizin yapacağı bir dua, bütün insanlığın üzerinde dolaşan bu musibetin def olmasına sebep olabilir. Onun için bu geceyi uyanık ve ibadetle geçirelim.”

“Allah, tekrar camilerimizde omuz omuza saf tutacak günleri nasip etsin”

Müslümanların, musibetlerde kurtulması için hayır temennisinde bulunan Işıldar, “Allah, içerisinde bulunduğumuz bu süreçten ülkemizi, milletimizi, bütün İslam âlemini ve tüm insanlık âlemini en kısa zamanda kurtarsın. Tekrar camilerimizde omuz omuza saf tutacak günleri nasip eylesin. Birey olarak, toplum olarak ve bütün insanlık âlemi olarak buradan iyi dersler çıkartmamız ve tefekkür etmemiz lazım. Şefkat ve merhamet duygularımız ne âlemde? Bunları tekrar gözden geçirmek lazım. Ve özellikle evlerimizde olduğumuz müddetçe aile efradımızla namazlarımızı cemaatle kılalım ve bunu prensip hale getirelim. Kur’an Kerim okuma ve dua saatimiz olsun. Bu saatlerde Kur’an-ı Kerim okuyup, dua edelim. Allah, hepimize beraatını sağ elinden alanlardan nasip etsin. Bu gece Berat gecesi olması vesilesiyle Allah, hepimizi günahlarımızdan, kusurlarımızdan, cehennemin azabından, kabrin azabından, her türlü sıkıntılardan beraat ettiği kullarından eylesin İnşallah.” temennisinde bulundu.

İLKHA


Malatya İl Müftüsü Işıldar: Bu geceyi uyanık ve ibadetle geçirelim

Malatya İl Müftüsü Işıldar: Bu geceyi uyanık ve ibadetle geçirelim

Malatya İl Müftüsü Işıldar: Bu geceyi uyanık ve ibadetle geçirelim

Malatya İl Müftüsü Işıldar: Bu geceyi uyanık ve ibadetle geçirelim

Malatya İl Müftüsü Işıldar: Bu geceyi uyanık ve ibadetle geçirelim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.