Malatya Valiliğinden pazar günü yapılacak LGS sınavı ile ilgili açıklama

Malatya Valiliğinden pazar günü yapılacak LGS sınavı ile ilgili açıklama

Valilik açıklamasında, sınava girecek öğrencilerin işlemlerini yapabilmeleri için Nüfus Müdürlüklerinin cumartesi ile pazar günü belirli saatlerde açık olacağı, ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın (LGS) ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da da 6 Haziran 2021 Pazar günü 09.30 ile 12.50 saatleri arasında iki oturum halinde gerçekleştirileceği belirtilen açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

“Sınava girecek öğrencilerin acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri 5 Haziran 2021 Cumartesi günü 10.00­16.00 saatleri arasında; 6 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00­10.00 saatleri arasında açık bulundurulacaktır. Sınava girecek öğrenciler ile yakınları/refakatçileri ve sınav görevlilerinin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir aksama yaşanmaması için şehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dâhil her türlü tedbir Belediyelerce alınacaktır. Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü; sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veya yakınları, 07.00­15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır. 6 Haziran 2021 Pazar günü kırtasiyeler 07.00­15.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecektir. Ayrıca, kırtasiyelerde çalışanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacaktır. Karara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ile 5326 sayılı Kabahateler Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecektir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler