Malatya Valisi Baruş, Arguvan ilçesini ziyaret etti sorunlarını dinledi

Malatya Valisi Baruş, Arguvan ilçesini ziyaret etti sorunlarını dinledi

Vali Aydın Baruş, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile yaptığı toplantıda İlçenin sorunlarını müzakere ederek çözümü yönünde görüşler aldı.

Vali Baruş, Arguvan ilçesi Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda başta pandemi süreci, genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

İlçe Kaymakamı Gökhan Dolaş ve İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın selamlama konuşmalarının ardından Vali Baruş, “Bugün atalarımızın bin yıldır toprak edindiği, kültürünü, yaşam anlayışını, komşuluk ilişkilerini, insan sevgisini bağrında barındıran güzel ilçemiz Arguvan’da beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu toplantılarımızın amacı vatandaşlarımızın temsilcisi olan muhtarlarımızı ilk elden dinleyerek sorunlarına çözüm aramak.

Hepinizin bildiği gibi mart ayında başlayarak artarak devam eden pandemi sürecinden geçiyoruz. Alınan tedbirler çerçevesinde bazı hususlara riayet etmek zorundayız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile birlikte Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda, İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının aldıkları kararlar çerçevesinde süreci yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’mızda da salgın artış sürecine girdi. Bu konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Muhtarlarımıza düşen görev ise vatandaşlarımızın kurallara uyması konusunda uyarmaları gerekiyor. Muhtarlarımız bizim mahallelerdeki temsilcilerimiz ve vatandaşlarla devlet arasında ayrılmaz bir bağ sağlayan köprümüzdür. Dolayısıyla siz bu tedbirlerin uygulanmasına öncülük etmeniz gerekiyor. Gerek mülki yönetime gerek kolluk güçlerimize gerekse de belediyemize yardımcı olması son derece önem taşıyor.

Maske uzun zamandır zorunlu halde. Bu maske konusu hayati önem taşıyor. Bulaşıcılığın büyük oranda önüne geçiyor, kronik hastalarımızın ve büyüklerimizin hastaneye düşmesine engel oluyor. Dışarıda çalışan vs. insanların hassasiyet taşıyan insanların yanına gittiklerinde mutlaka maske takmaları elzem önem taşıyor. Aile içi ziyaretleri tasvip etmiyoruz ama gittiğinizde kronik rahatsızlığı olanlar ve büyüklerimizin yanına gittiğimizde mutlaka maske takmış olalım.

Bu kararları İl Hıfzıssıhha Kararları alarak ilçelerimize göndereceğiz. Bunlara uyulması noktasında kolluk güçlerimiz, kaymakamlıklarımızda belediyelerimizden yardım alarak gerekli denetimleri sağlayacak. İnşallah bu süreci güzel bir şekilde yönetiriz ve daha sert kısıtlamalara gerek kalmaz. Arguvan tabiî ki bu kurallara uyma noktasında gerçekten hassasiyet gösteren ilçelerimizden bir tanesi. Buranın yaş ortalaması yüksek. Sürekli göç vermesi bunda önemli faktör. Büyüklerimizi ziyaret edeceksek ki bunu yapmasak daha iyi olur çok kısa bir süre içerisinde ve maskeli olmalıyız, mesafemizi korumalıyız. Bu tedbirler onları korumak için, onların zarar görmemeleri için” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda il ve daire müdürlerinin sunumları ve muhtarlarımızın sorunlarının çözüm yollarının konuşulmasının ardından tekrar muhtarlarımıza hitap eden Vali Baruş; “Pandemi sürecinde gerek izolasyon gerekse de denetleme konusunda görevlilerimize yardımcı olmanızı istirham ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantının ardından İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Baruş, yapılan çalışmalar, Coronavirus ile mücadele süreci hakkında bilgiler aldı.

Prof. Dr. Sezai Yılmaz Kütüphanesini inceleyen Vali Baruş buradan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

Arguvan Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezine geçen Vali Baruş, 112 İstasyonu için yapılan planlama hakkında İl Sağlık Müdürü Recep Bentli ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan’dan bilgiler aldı.


Malatya Valisi Baruş Arguvan ilçesini ziyaret etti sorunlarını dinledi

Malatya Valisi Baruş Arguvan ilçesini ziyaret etti sorunlarını dinledi

Malatya Valisi Baruş Arguvan ilçesini ziyaret etti sorunlarını dinledi

Malatya Valisi Baruş Arguvan ilçesini ziyaret etti sorunlarını dinledi

Malatya Valisi Baruş Arguvan ilçesini ziyaret etti sorunlarını dinledi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler