Malatya Valisi Baruş, Darende’de düzenlenen temel atma törenine katıldı

Malatya Valisi Baruş, Darende’de düzenlenen temel atma törenine katıldı

Vali Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından Darende ilçesine bağlı Balaban Mahallesi'nde "İçme suyu deposu, içme suyu ve kanalizasyon şebekesi inşaatı" temel atma törenine katıldı.

Şeyh Hamid-i Velinin memleketi Darende’nin bir mahallesi olan Balaban’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Vali Baruş, “Bu yöreler daha önce yoğun nüfus varlığına sahip, tarımla uğraşıp geçimini sağlayan yerlerdi. Son 40 yıldır büyükşehirlere yoğun göç başladı.

İnsanların bir yerde yaşayabilmeleri için geçimini devam ettirebilmesi ve kamu hizmetlerinden yararlanabilmesi gibi 2 önemli ana unsurun olduğunu belirten Baruş, “Kişi evini yaptığı zaman altyapı, içme suyu, kanalizasyon ve diğer hizmetlerin getirilmesini ister ve çocuklarının sağlıklı bir ortamda büyümesini ister. Geçimini yapabileceği toprağında ürettiği ürünün değerlenmesini, yeterli gelir kaynağına sahip olmayı ister. Geçim kaynağı konusunda, ekmiş olduğu tarlaların, dikmiş olduğu meyvelerin veriminin artması değerini bulması için gerekli desteğin verilmesini ister.” diye konuştu.

Tarihte, Balaban'ın yol üstünde bulunması sebebiyle buradan geçen yolcuların uğradıkları önemli bir nokta olduğunu aktaran Baruş, şöyle devam etti:

“Bunun eseri olarak sit alanı olarak ilan edilen kerpiç yapıların bulunduğu bir bölgemiz var. Buranın koruma amaçlı imar planının yapılması için bir çalışma var. Büyükşehir belediyemizle birlikte biz de elimizden gelen desteği vereceğiz. Somuncu baba ile birlikte burası da yoldan geçen insanların yahut da Türkiye’nin farklı noktalarından ziyarete gelenlerin bir uğrak noktası olacaktır. Diğer bir unsur, sağlam altyapı- sağlıklı altyapı. Büyükşehir Belediyemizin bugün gerçekleştirdiği altyapı çalışması bunun çok güzel bir örneği. Çünkü biz belde ve mahallelerimizde oturan insanlara sağlıklı içme suyu, sağlıklı kanalizasyon imkanları sağlayamazsak çok güzel evler yapılsa dahi bu, gerekli yaşam standartlarına ulaşılamaması anlamına gelir. Bugün yapılan çalışma ile yaklaşık 5000 metre şebeke, 400 tonluk içme suyu deposu, sondaj kuyularının yenilenmesi ve sondajdan elde edilen suyun da biriktirme depolarıyla ana depoya basılmasıyla daha önce burada elektrik kesintileri nedeniyle yaşanan şebekedeki su kesintileri artık yaşanmayacak. MASKİ’mizin vermiş olduğu bilgiye göre Balaban’ın artık içme suyu derdi olmayacak. Bu çalışma ile birlikte Balaban sağlıklı bir altyapıya kavuşmuş olacak. Bir sıkıntınız olduğu zaman çekinmeden bize ulaşırsanız elimizden geldiği oranda yardımcı olacağımızdan şüpheniz olmasın. Biz sizlerle birlikteyiz her zaman, sizin yüzünüz gülerse bizim de yüzümüz güler” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yaptıkları bazı altyapı yatırımlarına işaret ederek, "Bugün burada yapılan çalışma ile yaklaşık 5 bin metre şebeke, 400 tonluk içme suyu deposu, terfi depoları, kanalizasyon şebekesi ve sondaj kuyularının yenilenmesi sayesinde artık Balaban'da su kesintileri yaşanmayacak.” dedi.

Bu yıl bin 600 kilometre asfalt döktüklerini kaydeden Başkan Gürkan, “Bu, cumhuriyet tarihinde bir rekordur, belediyemizin de rekorudur. Diğer yandan 85 tane ilimiz genelinde asfalt şantiyesi kurmuşuz. Bir o kadar da MASKİ'mizin şantiyeleri var. Yani ilimizin her köşesinde, her noktasında alt ve üstyapı olmak üzere büyük bir çalışma yürütüyoruz. Bizim şemsiyemiz gökyüzüdür. Gökyüzünde nasıl isteyen kişi havayı teneffüs ediyorsa, perdesini kapatmayan nasıl güneşin ışığından ve ısısından yararlanıyorsa bizim hizmet anlayışımız da o şekildedir” diye konuştu.

Törende MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, MASKİ olarak yatırımlara devam ettiklerini vurgulayarak, “Temeli atılan tesis ile Balaban Mahallesi'nin altyapı ve içme suyu sorunları sona erecek. 400 tonluk içme suyu deposu inşaatı yapılarak bu depodan mahallemizin su sıkıntısı çeken kesimlerine şebeke hattı döşenip depomuzdan hidrofor yardımı ile su basılacak. Ayrıca mevcut kanalizasyon hattında ihtiyaç duyulan kısımlara ilave kanalizasyon hattı döşenecek.” dedi.

Törene Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Darende Kaymakamı Malik Çalışır, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.