Malatya’da 2020-2021 eğitim öğretim yılı başladı

Malatya’da 2020-2021 eğitim öğretim yılı başladı

Vali Aydın Baruş, Mehmet Emin Bitlis İlkokulunda düzenlenen 2020-2021 eğitim öğretim yılı açılış programına katıldı.

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB), okullarda Coronavirus salgını nedeniyle uzaktan yürütülen yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim, anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da başladı.

Düzenlenen programda konuşan Vali Baruş, “2020-2021 eğitim öğretim yılının başlangıcında şu anda Mehmet Emin Bitlis İlkokulu'nda ve Ana Okuldayız. Eğitim yılımızın açılışını yaptık. Yeşilyurt Kaymakamımız, Yeşilyurt Belediye Başkanımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz ve yönetici arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımızı ziyaret ettik, öğretmenlerimizi ziyaret ettik. İnşallah güzel bir eğitim öğretim yılı olur. Tabii her eğitim yılı açılışı bizim için büyük bir heyecan, çocuklarımız için büyük heyecan, eğitim camiamız için büyük bir heyecan. Eğitim yılımıza anaokulları ve ilkokulların 1. sınıfları ile birlikte başladık. Daha sonraki haftalarda inşallah salgının durumuna göre alınan tedbirlerle birlikte diğer sınıflarımız da okullarına gitme imkânı bulur." dedi.

Okullarda alınan tedbirler ile ilgili olarak da Vali Baruş, "İlimizde de anaokullarımız, ilkokullarımız 1. sınıflarımız için eğitim yılının başlangıcında her türlü tedbir alındı. Öncelikle sınıflarımız seyreltildi, sınıflarımızda en fazla 10-12 öğrencimiz var. Çocuklarımız haftanın değişik günlerinde nöbetleşe olarak eğitimlerine şimdilik devam edecekler. Diğer taraftan mesafe koşullarının korunması için her sırada bir öğrencinin oturması yönünde tedbirler alındı. Okullarımız, hijyen kurallarına uygun bir şekilde temiz okul uygulaması kapsamında gerek sınıfların temizliği, ortak mekanların temizliği gerekse sınıf içerisinde öğrencilerimizin el temizliği açısından gerekli tedbirleri aldılar. İnşallah herhangi bir sıkıntıya sebep olmadan bu eğitimimizi devam ettireceğiz." ifadelerine yer verdi.

Vali Baruş, bundan sonraki uygulamalarl hakkında, "Bizim için bu güzel bir pilot uygulama olacak. Sonraki haftalarda da diğer öğrencilerimizin de okula başlaması için bizim için iyi bir deneyim olacak. Öncelikle ben eğitim camiamıza, öğretmenlerimize, öğrenci velilerimize, sevgili yavrularımıza eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Diğer taraftan henüz okula başlayamayan çocuklarımızın eğitimlerine devam etmesi içinde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli tedbirler alındı. Uzaktan eğitim kapsamında EBA TV tarafından verilecek uzaktan eğim ve sınıflardan canlı şekilde eğitim yönünde gerekli tedbirler alındı. Çocuklarımız bunları takip edecekler ve ileride yüz yüze eğitime başladıkları zamanda derslerinden geri kalmamış olacaklar. Bütün ders kitaplarımız öğrencilerimize dağıtıldı. Çocuklarımız bu ders kitaplarından derslerini takip edecekler. Böyle sıkıntılı bir ortamda eğitimin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Tabii ki yüz yüze olmadan eğitimin çok verimli olması mümkün değil. Ancak mevcut şartlar da göz önünde bulundurularak, öğrenci velilerimiz de çocuklarımıza gereken özeni göstererek derslerimizi takiplerini sağlamaları gerekiyor. Yarın yüz yüze eğitime başladığımız zaman da çocuklarımızın hızlı mesafe alması, geri kaldığı dersleri özümsemesi açısından da bu son derece önemli. Çocuklarımızın hepimizin ilgisine ihtiyacı var, çocuklarımızı cesaretlendirelim, onlara bu heyecanı hissetmelerine vesile olalım. Çünkü onlar bizim geleceğimiz, ilimizin geleceği, ülkemizin geleceği ve ailelerimizin geleceği. Çocuklarımızın eğitimi son derece önemli bu eğitim konusunda gerekli dikkati, özeni, titizliği gösterirsek bu sıkıntılı günleri de çocuklarımız açısından en az zararla atlatırız diye düşünüyorum. Tekrar eğitim öğretim yılının ilimize, öğrencilerimize, ailelerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum” vurgusunu yaptı.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programına Vali Aydın Baruş, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Milli eğitim Müdürü Battal Kanbay, Yeşilyurt İlçe Milli eğitim Müdürü Cemal Kalay, Mehmet Emin Bitlis İlkokul Müdürü Saim Tatar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler