Malatya'da asayiş uygulamasında 2 bin 32 kişi sorgulandı

Malatya'da asayiş uygulamasında 2 bin 32 kişi sorgulandı

Malatya'da il genelinde gerçekleştirilen asayiş ve trafik uygulaması ile Covid-19 denetimlerinde 83 araca işlem yapılırken, araması bulunan bazı vatandaşların da yakalandığı bildirildi.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Salköprü Mahallesi'nde meydana gelen "Araç Kurşunlama" olayı ile ilgili olayın diğer firari şüphelisi İ.B’nin gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, Hüseyin Bey Mahallesi'nde meydana gelen faili meçhul gasp (yağma) olayı ile ilgili olarak 22 ayrı kamerada toplam 33 saat görüntünün incelendiği, şüphelinin tespit edilerek yakalandığı ve mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Başharık Mahallesi'nde bir şahsın üzerinden 4 parça halinde toplam 9,40 gram kubar esrarın ele geçirildiği, Dabakhane Mahallesi'nde bir şahsın üzerinde 2,92 gram kannabinoid maddesinin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, Mücelli ile Halep caddeleri üzerinde 2 şahıstan 2 adet ruhsatsız kurusıkı tabancanın ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, Cezmi Kartay Caddesi üzerinde bulunan alkol satan bir iş yerinin kapama saatine uymadığı, iş yeri içerisinde sigara içildiği, açıktan alkol sunumu yapıldığı ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı tespit edilerek gerekli tutanağın tanzim edildiği, Kernek Mahallesi'nde bir ikamette fuhuş yapıldığı gerekçesiyle idari işlem yapıldığı ifade edildi.

Denetimlerde 2 bin 32 şahsa GBT sorgusunun yapıldığı, bin 687 aracın incelendiği, trafik kurallarına aykırı hareket eden 83 sürücüye işlem yapıldığı, 3 aracın trafikten men edildiği, bir şahsın uyuşturucu kitiyle yapılan ölçümde 3 etken (amfetamin, metanfetamin, MDMA) maddenin pozitif çıkmasından dolayı Beydağı PMA'ne teslim edildiği, 10 araca geçici izin belgesinin düzenlendiği bir şahsa yoklama kaçağından tebligat yapıldığı açıklamasında bulunuldu.

Yapılan çalışmalarda kumar oynandığı tespit edilen bir kıraathanede 3 şahsa kumar oynamaktan idari para cezasının uygulandığı, bir şahsa kumar oynamak için yer ve imkân sağlamak suçundan adli işlem yapıldığı kaydedilen açıklamada, resmi kurum ve işyerlerinden toplam 4 hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen M.A. isimli şahsın Dabakhane Mahallesi Tenzile Sokak üzerinde yakalandığı ve şüpheli şahsa polise mukavemet suçundan ayrıca işlem yapıldığı ifadelerine yer verildi.

Cinsel istismar şüphelisi olarak yakalanan 1 şahsın çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, yapılan diğer çalışmalarda; bir adet kurusıkı tabanca, bir adet kesici alet, 13 gram kannobionid uyuşturucu madde, 1,70 gram uyuşturucu madde, 3 parça halinde bir miktar narkotik madde ve 14 adet uyuşturucu hapın ele geçirildiği açıklamasında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda ise 17 şahsa maske takmamaktan, bir işyerine sosyal mesafeye uymamaktan işlem yapıldığı, Covid-19 temaslısı olmasından dolayı karantina kuralına uymadığı tespit edilen 2 vatandaşa cezai işlem yapıldığı ve ikametlerine yönlendirildiği, Covid-19 temaslısı olmasından dolayı karantina kuralına uymadığı tespit edilen bir vatandaşa cezai işlem uygulandığı ve yurda yönlendirildiği belirtildi.


Malatya'da asayiş uygulamasında 2 bin 32 kişi sorgulandı

Malatya'da asayiş uygulamasında 2 bin 32 kişi sorgulandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler