Manisa Belediyesi beş adet elektrikli araç aldı

Manisa Belediyesi beş adet elektrikli araç aldı

Manisa Belediyesi çevre kirliliğinin önüne geçebilmek ve yakıt giderlerinin minimuma indirmek amacıyla 5 adet elektrikli otomobil satın aldı.

MANİSA -Manisa Belediyesinin hizmetlerinde kullanılacak olan araçların teslimi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

 

Manisa Belediyesi, kentte çevre kirliliğinin önüne geçmek ve bu konuda duyarlılık oluşması açısından Manisa Ordu Aş’den 5 adet elektrikli otomobil satın aldı. Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle araçların anahtarları  Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar tarafından Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teslim edildi. Araçların teslim törenine Vali Yardımcısı Mesut Eser, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu, Funda Solak, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan,  Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ile birlikte Ordu AŞ temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Çevre Kirliliği Konusuna Büyük Önem Veriyoruz

Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de elektrikli araçların teslim töreninde yaptığı açıklamada çevre kirliliği konusuna Manisa Belediyesi olarak büyük önem verdiklerini söyledi. Dünyanın süratle kirlendiğine dikkat çeken Ergün, “Elbette bu çevre kirliliğinde en önemli etkeni fosil yakıtların tüketilmesi sonucunda ortaya çıkan zararlı gazlar oluşturuyor. Bu kapsamda gelişen teknolojide son yıllarda özellikle taşıtlarda elektrik enerjisinin alternatif kaynak olarak kullanılması gündeme geldi. İşte bu noktada bugün içinde bulunduğumuz organizasyonda tanıtımı yapılan araçlar önemli bir süreci başlattı. Toplumlar artık alternatif enerji kaynaklarına yönelirken, yerel yönetimler olarak bizlerde bu enerji kaynaklarını kullanmak için projeler geliştiriyoruz. Yapılan yatırımlarda çevresel etkiyi ön plana alarak çalışmalarımızı çevreye duyarlı sistemlerle yapıyoruz” diye konuştu.

 

Servis Araçlarına Yaş Sınırı

Çevre kirliliğinin önüne geçilmesi noktasında Manisa’da ağırlıklı olarak bulunan servis araçları ile ilgili olarak ta çeşitli önlemler alındığını ifade eden Başkan Ergün, “Örneğin kentimizde ağırlıklı olan servis araçlarına yaş sınır getirmek için çalışma başlatıldı. Bu yıl içinde de belli yılı geçmiş araçların trafikten çıkarılması için çalışma başlattık. Hemen her gün soluduğumuz egzoz gazını solumamak için bu çalışmamamızda kurumlarında bize destek ve katkıda bulunmalarını bekliyoruz” dedi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)




 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.