Manisa kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Manisa kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Bölge Koordinatörlüğünce Manisa’da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Ege bölgesi koordinatörlüğü öncülüğünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik Spil Dağı eteklerinde bulunan (Ağlayan kaya) Şehir Amfi Tiyatrosunda , coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğe Hür Dava Partisi Manisa İl Başkanı Abdülaziz Yılmaz ,  Denizli il başkanı Mehmet Kaçtı, Manisa Şehzadeler İlçe Belediyesi Başkan Vekili İsmail Ünal,İHH Manisa sorumlusu Halil UYSAL ve bir çok STK temsilcileri ile  kalabalık halk kitlesi katıldı.

Sunuculuğunu Hacı Şani’nin yaptığı program, Hafız Ömer Akgül Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile   başladı.

Açılış ve selamlama konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Bölgesi Koordinatörü Muhammed Akgül yaptı.

“Dünya onunla nurlandı”

Akgül konuşmasında, dünyanın O’nun (sav) gelişiyle nurlandırdığını adaletin geldiğini ifade ederek,  ‘’ Nisan ayını olarak kutlu doğumu  ayı olarak belirttik bu günde onun(sav) getirdiklerine sımsıkı sarılırsak tam kurtuluşa ereriz inşallah. Ve bizlerin bir sıkıntıya uğradığımızda bizim için üzülen hazreti peygamberi anlamaya çalışalım ki hayatımız nurlansın. Programlarla bu yılda onu anmaya çalıştık. Şu an bu günde Diyarbakır da peygamber sevdalılarının düzenlediği kutlu doğum programında 1 milyon kişi bulunmaktadır inşallah. Ülke genelinde peygamber sevdalıları olarak 400 e yakın programımız oldu. Biz istiyoruz ki hem dünya, hem de ahret için çalışırsak tam kurtuluşa ereriz inşallah.” dedi.

Etkinlikte İzmir  Grup Şüheda’nın seslendirdikleri Kürtçe ve Türkçe ilahi  ve ezgiler  davetlilere heyecan ve duygu dolu anlar yaşatırken , çocuk kız ve erkek ilahi gurupları da programa ayrı bir renk kattılar. Umut Tiyatro Ekibinin Asrı Sadetten kısa bir skeç gösterileri ise, izleyenlere tarihi bir an yaşattı. Programa İstanbul’dan konuşmacı olarak   İlahiyatçı Yazar Cemal Çınar Hoca katıldı.

Tek örnek şahsiyet

Cemal Çınar Hoca konuşmasında,  bu sene Türkiye nin 332 yerinde kutlu doğumu etkinliği yapıldığını belirterek, “Yeryüzünde birbirinden farklı liderle ,şahıs ve kişiler gelip geçti.Yeryüzünün tarihinin  filozoflar,  mütefekkirler, alimler, yine birbirinden farklı yönetim biçimleri ve idare sistemleri gelip geçti. Bunlar Müslüman olsun veya olmasın her kişi kendi yetenekleriyle ortaya çıktı. Ama dünyanın bütün insanlarının kabul ettiği tek örnek şahsiyet,  Peygamber Efendimiz’dir.   Örnek bir aile reisi aramak isteyen, Allah resulünü görür, iyi bir idareci aramak isteyenler, bu işin nasıl olacağını Allah Resulünde zirvesini görür, bir emniyet görevlisi bir arkadaş , bir komşu , bir muhacir, bir yetim,  bir tüccar, bir komutan olarak örnek alınabilecek tek şahsiyettir. O(sav) kendisinden önce gelen peygamberlerden ve o topluma gelen topluluklardan farklıdır. Onun için eşsiz örnek olacak bir şahsiyettir, bundan dolayı eşsiz önder diyoruz, benzersiz lider diyoruz, eşi ve emsali bulunmayan lider diyoruz. Hz. Muhammed Mustafa’ya sizinle birlikte efendimize buradan selam göndermek istiyorum. Manisa’dan sana binlerce selam olsun Ya Resulallah diyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Etkinlik Muhammed Akgül Hoca’nın kapanış duası ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.