Manisa'da 148 kişiye sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği için para cezası kesildi

Manisa'da 148 kişiye sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği için para cezası kesildi

​Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 48 saatlik olacak sokağa çıkma yasağının ardından yasağı ihlal edenlere para cezası kesildi.

Coronavirus salgının dünyada hızla yayılmasının ardından önlemler artmaya devam ediyor. Covid-19'a karşı alınan önlemler kapsamında 65 yaş ve üstü olanlar, kronik hastalığı bulunanlar ile 20 yaş ve altındakilerin dışarı çıkmalarının yasaklanması ve diğer yaştaki halkın zorunlu olmadıkça evden dışarıya çıkmamalarının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından 12 Nisan saat 24.00'a kadar sürecek olan iki günlük sokağa çıkma yasağının getirilmesinin ardında Manisa'da sokağa çıkan 148 şahıs ve 2 iş yerine para cezası kesildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada "Sokağa çıkma yasağı kapsamında, 148 şahıs ile 2 işyerine 472 bin 500 TL ceza kesildi. Coronavirus salgınının yayılmasını önlemek amacıyla 2 günlük sokağa çıkma yasağı tedbirleri kapsamında, 11.04.2020 günü İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 17 ilçemizde yapılan denetimler sonucunda; Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Gördes, Kırkağaç, Kula, Köprübaşı, Saruhanlı, Salihli, Sarıgöl, Soma, Şehzadeler, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerimizde Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarına muhalefet ettiği tespit edilen 148 şahsın her birine ve 2 işyerine 3 bin 150 TL olmak üzere toplamda 472 bin 500 TL cezai işlem uygulanmıştır." denildi.

İLKHA


Manisa'da 148 kişiye sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği için para cezası kesildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler