Manisa’da Muhammedî sevda

Manisa’da Muhammedî sevda

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Manisa’da düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliğinde coşku ve aşk vardı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Manisa Koordinatörlüğü, ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)’ temalı Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi.

Ağlayan Kaya Yanı Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinlikte sık sık salavat ve tekbirler getirildi. Özellikle çocuk ve yaşlı Peygamber Sevdalılarının heyecanları görmeye değerdi.

Kerem Kalkan’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Grup Şüheda ve Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grupları, seslendirdikleri ilahi ve şiirlerle programa renk kattılar.

Etkinlikte Peygamber Sevdalıları Platformu Manisa Koordinatörü Yahya Samihsan selamlama konuşması yaptı. Ardından sözü programa konuşmacı olarak katılan İsa Güvendik Hoca aldı.

Hz. Peygamberin (sav) Müslümanlar arasında kardeşliğe büyük bir önem verdiğini ve ilk fırsatta Müslümanlar arasında kardeşlik bağını kurduğunu vurgulayan Güvendik Hoca, şunları söyledi;

“Hz. Peygamber (sav), yıllarca birbirine düşman olan Evs ve Hazrec kabileleri arasında kardeşlik ilan etmiştir. Ve onların arasındaki savaşları bitirmiştir. Bugün de aynı şekilde Hz. Peygambere (sav) ihtiyacımız var. O’nun öğrettiği kardeşliğe ihtiyacımız var. Siyah bir zenci ve toplumda değer verilmeyen Hz. Bilal (ra) bir köle iken, İslam’la şereflendikten sonra bizler için efendi olan bir sahabi. Değerli ve kıymetli olan Hz. Bilal, belki şimdi şuradan çıkıp gelse,   belki de beğenmeyeceğimiz Hz. Bilal’i bizlere kardeş yapan ve bu kardeşlik duygusunu bizlere kazandıran Efendimize (sav) ihtiyacımız var. Hz. Peygamber (sav) bizlere de müjde vermiştir. Toplumu nasıl bir araya getirdiyse ve kardeşlik bağını ilan ettiyse, aynı zamanda bizlere de müjde vererek, ‘Ben de sizin kardeşinizim’ demiştir. Bir gün kabir ziyaretinde bulunurken kabirdekilere seslenerek, ‘Allah sizlere rahmet etsin, bizler de sizin yanınıza geleceğiz, fazla zamanımız yok ama ben kardeşlerimi  özledim’ demiştir. Sahabe soruyor; ‘Ey Allah’ın Resulü, bizler kardeşlerin değil miyiz?’ Hz. Peygamber (sav) şöyle cevap veriyor; ‘ Sizler benim Ashabımsınız. Benim kardeşlerim benden sonra gelecek ve beni görmeden bana iman edenlerdir. Beni görmediği halde beni canı pahasına sevenlerdir.’ İşte Efendimiz (sav), bizleri kendisine kardeş ilan etmiştir. Bu bizim için büyük bir şereftir. Allah’ın Resulünden bizim için büyük bir lütuftur.”

İsa Güvendik Hoca, Hz. Peygamberin hayatından kesitler sunarak konuşmasına son verdi.

Etkinlik Muhammed Akgül Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi. (Ramazan Sındıraç/M. Şirin Kalkan – İLKHA)























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.