Manisa'daki depremlerde ağır hasar alan 305 yapı-konut tespit edildi

Manisa'daki depremlerde ağır hasar alan 305 yapı-konut tespit edildi

Manisa Valiliği, deprem sonrası yapılan incelemelerde Akhisar, Kırkağaç, Saruhanlı ve Soma ilçelerinde toplam 305 ağır hasarlı, 802 az hasarlı yapı-konut tespit edildiğini duyurdu.

Valilik, Akhisar ve Kırkağaç'ta yaşanan depreme ilişkin genel durum bilgi notu paylaştı.

Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde farklı tarihlerde depremler meydana geldiği anımsatılan açıklamada, "Yaşanılan depremler sonrası Manisa, İzmir, Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine bağlı ekiplerle toplam 76 mahallede tespit çalışması yapılmıştır. Yapılan İncelemelerde; Akhisar, Kırkağaç, Saruhanlı ve Soma ilçelerinde toplam 305 ağır hasarlı, 802 az hasarlı yapı-konut tespit edilmiştir." denildi.

Depremden zarar gören vatandaşların barınma ve korunmasını sağlamak için ihtiyaç duyulan 29 mahallede AFAD İl Müdürlüğü tarafından 518 adet çadır kurulduğu kaydedilen açıklamada, "Ayrıca depremde evi oturulamayacak şekilde zarar gören 201 vatandaşımız Kırkağaç Şehzadeler Gençlik ve İzcilik Kampına yerleştirilmiştir." ifadesine yer verildi.

Depremde ağır hasar gören binaların yıkım işlemlerine başlanıldığı, yıkım işlemlerinin Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü belirtildi.

"Konteyner kurulumlarına başlanıyor"

Açıklamada, "Depremden zarar gören vatandaşlarımızın geçici barınma, nakdi yardım, sıcak yemek, ısınma ve diğer tüm ihtiyaçları Manisa Valiliği koordinesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlıklar, İlçe Belediyeleri, AFAD İl Müdürlüğü ve Kızılay tarafından karşılanmaktadır. Depremde evi ağır hasar gören vatandaşlarımız için AFAD İl Müdürlüğü tarafından konteyner kurulumuna da başlanılacaktır." denildi.

Depremden zarar gören vatandaşlara psikolojik destek

Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde yaşanan depremin vatandaşların üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak üzere yine Manisa Valiliği koordinesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı psikolog, çocuk gelişimci, sosyolog ve sosyal çalışmacı personelden oluşan ekiplerin, depremden etkilenen vatandaşları çadırlarda ve evlerinde ziyaret ederek "Psikososyal Destek Hizmeti" verdiği ifade edildi.

Çocuklar için spor panayırı

Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından deprem bölgesinde spor panayırı kurularak çocukların depremin etkilerinden uzaklaşması amacıyla çeşitli aktiviteler düzenlendiği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.