Manisa'daki enerji santrallerinin açılışı gerçekleştirildi

Manisa'daki enerji santrallerinin açılışı gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile Manisa'daki enerji santralinin açılışını gerçekleştirdi.

Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin büyümesi için olmazsa olmaz gördüğümüz elektrikte kurulu gücümüzü 18 yılda 3'e katlayarak 96 bin megavata ulaştırdık." dedi.

Soma, Salihli ve Alaşehir ilçelerindekienerji santralinin resmi açılış törenlerini gerçekleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin 670 kişiye istihdam sağlanacak santrallerden, bir milyon 750 bin hanenin de elektrik ihtiyacının karşılanacağı bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: "Bizden önce sadece 5 büyükşehirde doğal gaz varken biz bunu 81 ile dağıttık. Doğal gaz 68 milyon vatandaşımıza ulaşıyor. Salgına rağmen 39 ilçe ve beldemizi doğal gaza kavuşturduk. Göreve geldiğimizden bu yana Türkiye genelinde doğal gaz dağıtımına yapılan yatırım toplamda 27 milyar lirayı buldu. 2021'de de doğal gaz yatırımlarımızı sürdüreceğiz.

Bağımsız enerji, güçlü Türkiye diyerek, yerli bir enerji hareketi başlatıyoruz. Toplam bin 500 insanımıza istihdam sağlayacak bu tesis Manisa'nın enerji ihtiyacının 4'te 3'ünü karşılayacaktır.

Türkiye'nin büyümesi için olmazsa olmaz gördüğümüz elektrikte kurulu gücümüzü 18 yılda 3'e katlayarak 96 bin megavata ulaştırdık. Sadece üretimde değil, yenilenebilir enerji teknolojilerinde de merkez ülke olmayı hedefliyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.