Manisalı avukatlar müdahaleyi kınadı

Manisalı avukatlar müdahaleyi kınadı

Manisa Barosu avukatları dün Çağlayan Adliyesi'ndeki avukatlara yapılan müdahaleyi kınamak ve protesto etmek için Manisa adliyesi önünde eylem yaptılar. Baro başkanı Zeynel Balkıs, "Bu savunma makamına bir gözdağıdır" dedi.

MANİSA - Dün İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde, Taksim Gezi Parkı civarındaki göstericilere polisin müdahale etmesini protesto eden 44 avukatın Başsavcı emriyle polis tarafından adliye dışına atılarak yaka paça gözaltına alınmasına bir tepki de Manisalı bir grup avukattan geldi.

 

Manisa Barosu tarafından Adliye Binası önünde yapılan basın açıklamasında, baroya bağlı avukatlar slogan atıp döviz açarak gözaltıları protesto etti.

 

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkıs yaptığı açıklamada, "Hukuk hiçe sayılarak, mesleğin onur ve saygınlığını çiğneyen, cübbelerinden sürüklenen, elbiseleri ve gömlekleri yırtılarak yerlerde sürüklenen meslektaşlarımıza görülen bu kötü muameleyi içimize sindirmemiz mümkün değildir. Manisa Barosu olarak kınıyoruz.

 

Adliyeler, hak aranan ve adalet dağıtılan kurumlardır. Adalet ve özgürlüklerin konuşulduğu, tartışıldığı kurumlarda, yargının üç kurucu unsurundan birisi olan savunmanın temsilcisi avukatların, saçlarından tutularak yerlerde sürüklenmesi kabul edilemez. Avukat ve savunma yargının vazgeçilmez unsurudur. Yargının içinden avukatı çıkardığınız zaman meşru bir yargılamadan söz edemeyiz. İstanbul da dün avukatlara gösterilen şiddet hareketleri ise, savunmayı yok saymak ve avukatı adliyeden söküp atmak anlamını taşımaktadır." dedi.

 

Hukuka aykırılığın ve şiddetin her türlüsünü nereden gelirse gelsin kınadıklarını belirten Balkıs, "Elbette adliye koridorları ve binaları, eylem ve gösteri yeri değildir. Ancak karşılaşılan somut olayda doğrudan tedbir olarak şiddete başvurulmasını da kabul etmiyoruz." diye konuştu.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bilgisi ve emri ile yapıldığını, polisin avukatlara uyguladığı şiddet ve kötü muamele için TBB yönetiminin harekete geçtiğini, olaylarla ilgisi olanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Balkıs, "İstanbul Barosu'na bağlı 44 meslektaşımıza yönelik dün gerçekleşen hukuk dışı gözaltı olayını Türkiye'de savunmayı temsil eden 80 bin avukata verilmiş bir gözdağı olarak görüyoruz " ifadelerini kullandı. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.