Manisalı müteahhitlerden örnek davranış

Manisalı müteahhitlerden örnek davranış

Manisa'da 29 Mayıs'ta çıkan orman yangınında evi tamamen yanan 5 çocuk babası Kadri Semirsan'ın evi Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından yenilendi.

MANİSA - Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Gökçeler Köyü Yayla Mahallesindeki evi yenilenen Kadri Semirsan ve ailesini ziyaret etti.


Ziyarete Vali Savaş'ın yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Evi yenilenen Kadri Semirsan'a geçmiş olsun dileğini ileten Vali Savaş, "Geçtiğimiz aylarda meydana gelen orman yangınında zarar gören evlerimizden biriydi. Devletimiz acil yardım müdahale hizmetini veriyor. Fakat burada Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği örnek bir çalışmaya imza attı. Evi yanan vatandaşımızın evinin onarımı konusunda destek verebileceğini ifade etti. Kısa bir sürede derneğimiz evin onarımını tamamladı. Bunun mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Tabi olmaması en güzel ama bu tür şeyler hayatın bir parçası maalesef. Bu tür yangınları önlemek için biz elimizden gelen bütün tedbirleri almak zorundayız" dedi.


Bu gibi durumlarda milletçe yardımlaşmanın önemine vurgu yapan Vali Savaş, "Yardımda bulunan dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Allah bu tür sıkıntılardan tüm ülkemizi ve Manisa'mızı uzak tutsun. Yangında can kaybı olmaması teselli kaynağı oluyor. Bu örnekte de olduğu gibi belki kaybolan malın yerine daha iyisini koyabiliyorsunuz. Fakat kaybolan bir can olduğunda bunun telafisi mümkün olmuyor. Yanan bölgenin öncelikle temizlenmesi gerekiyor. Orman Bölge Müdürlüğümüzün temizleme çalışmaları devam ediyor. Muhtemelen kasım veya aralık aylarında da ağaçlandırma çalışmaları başlayacak. Ağaçlandırma faaliyetlerine destek verecek pek çok sivil toplum kuruluşumuz var. Maddi desteğin yanında 'biz de bu işin içindeyiz' anlamında moral motivasyon sağlaması açısından çok faydalı oluyor" diye konuştu.


Vali Savaş orman yangınları konusunda vatandaşların duyarlı olmasını istedi. Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman Yıldırım ise yaptığı konuşmada, "Mübarek Ramazan ayı içerisinde bu aileyi çadırdan çıkarıp eve geçirebildiğimiz için çifte bayram yaşayacağımızı söyleyebilirim. Biz ilk buraya gelip baktığımızda gerçekten evin durumunun çok kötü olduğunu gördük ve üzerimize düşeni yapmamız gerektiği kanaatine vardık. Dernek olarak arkadaşlarımızın desteğiyle biz bu evi 15-20 gün içerisinde elimizden geldiği kadar onardık ve abimize teslim ettik" şeklinde konuştu.


Teşekkürlerini ileten Kadri Semirsan, "Bu gibi zor günlerinde insanın yalnız olmadığını hissetmesi kadar güzel bir şey yok. Güzel insanların ve devletinin yanında olması kadar güzel bir şey olamaz. Allah herkesten razı olsun. Cenabı Allah bu birlikteliği bozmasın. Emeği olan ya da en azından yüreğinde biraz acı hisseden herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)



 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.