Manisa'ya 6 milyon TL

Manisa'ya 6 milyon TL

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Ankara'dan Manisa'ya 6 milyon TL gönderildiğini bunun 3 milyon TL'sinin şartlı olarak eğitime harcanacağını söyledi.

MANİSA - Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz,bu gün yaptığı açıklamada, Ankara'dan Manisa'ya altı milyon lira nakit gönderildiğini gelen paranın şartlı olarak yarısının milli eğitime diğer yarısını büyük şehir hazırlıkları için kullanılacağını ifade etti.

 

Manisa'nın büyük şehir kanunu çerçevesinde 2014 yılının mart ayı itibari ile büyük şehir statüsüne gireceğini ifade eden Solmaz, "Bu aşamada önümüzde iki süreç var, bunlardan bir tanesi ve bana göre en önemlisi kanunun yürürlüğe gireceği 30 mart 2014 evvel şehri bütün dinamikleri ile şehri hazır hale getirmek ve karşılaşacağımız problemleri en aza indirerek maksimumu hızla ve maksimum kapasite ile minimum sorunla büyük şehre hazırlık yapmış olmak." dedi.

 

İl genel meclisleri ve il özel idarelerinin önemli bir görevi ve önemli bir süreci üstlendiğini ifade eden Solmaz, "Üstlendiğimiz en önemli süreç büyük şehir kanunu uygulama sürecine kadar, şehirle ilgili önemli projeleri hazırlayarak şehri 2014 Mart 30'da yeni işlerin ve işlemleri aksamadan devam etmesidir.Değerli milletvekillerimiz ve MKYK üyemiz Hüseyin Tanrıverdi olmak üzere bu konuda elimizi kolaylaştıracak iki önemli müjde bizlere ilettiler. Biz de bu hayırlı müjdeyi Manisalılar ile paylaşmak istiyoruz. 31 Aralık 2012 itibari ile bakanlıkların kalan ödeneklerinden üç milyonu milli eğitime,üç milyonu da büyük şehir ile ilgili hazırlıklarda kullanılmak üzere altı milyon lira bütçemizde olmayan ekstra bir parayı nakit olarak hesabımıza
(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.