Mannheim'da Kitap Fuarı Video

Mannheim'da Kitap Fuarı Video

Almanya'nın Mannheim şehrinde bu yıl kez kitap fuarı düzenlendi. Fuarda stant açan Dua Yayıncılık, iki önemli yazarını okurlarla buluşturdu.

ALMANYA - Bu yıl ilki düzenlenen Mannheim Kitap Fuarı'nda stant açarak okuyucu kitlesini büyütmeyi hedefleyen Dua Yayıncılık, kitapları beğeniyle okunan Mehmet Göktaş hoca ile Hasan Sabaz hocayı okurlarıyla buluşturdu.


Ağırlıklı İslami eserlerin sergilendiği fuarda, Dua standı ve yazarlarına gösterilen ilgi gözlerden kaçmazken, Dua'nın yanı sıra Hayrat, Zafer, Semerkant gibi yayın evlerinin de kitaplarını sergileme imkânı buldu.


Ali Çankırılı Seminer Verdi
Çocuk eğitimi üzerine yazdığı eserleriyle tanınan Pedegog-yazar Ali Çankırılı, Mannheim kitap fuarında okurlarıyla buluştu.


Kitap imzalamanın yanı sıra çocuk eğitimiyle ilgili bir de seminer veren Çankırılı, çocuğun bir şeyi gerçekten hak etmesi durumunda hediye alınması gerektiğini, aksi takdirde her istediğinin alınmasının çocukta doyumsuzluk hissi oluşturacağı uyarısında bulundu.


Seminerde çocukların yanlış bir şey yaptığında bedel ödeyeceğinin öğretilmesi gerektiği konusuna değinen Çankırılı, ancak verilen cezanın ölçülü olması gerektiğini bir örnekle anlattı. Küçük bir kızın evdeki kediyi hırpalaması üzerine annesinin kulağını çekmesi ve hafiften iki tokat atmasının doğru olup olmadığı sorusunu katılımcılara yönelten Çankırılı, "Kulağı çekilen ve annesinden iki tokat yiyen Ece, 'Bu bana ders olsun. Ben bir daha kedinin canını acıtmayacağım' der mi? Sizce neden demez. Çünkü ceza alan çocuk, 'Ben ceza aldım, bedelini ödedim ve temize çıktım' der. Yani doğru davranışlar kazandırmada cezanın etkisi yok. Bu metot kısa bir süreliğine işe yarasa da, uzun vadede işe yaramaz" dedi.


Mannheim'de İlk Defa Kitap Fuarı Düzenliyoruz
Mannheim'da ilk defa kitap fuarı düzenlediklerini belirten fuar yetkililerinden Sedat Ergin, fuara Türkiye'den yayıncılar, hattatlar, export ürünlerini sergileyenlerin olduğunu söyledi. Projenin ilk deneyimleri olduğunu hatırlatan Ergin, reklam noktasında eksiklikleri olmasına rağmen genel olarak güzel geçtiğini belirtti.


Fuara Kur'an-ı Kerim Damgası
Fuarın hemen her bölümünde farklı yayın evleri tarafından sergilenen Kur'an-ı Kerimler göze çarparken, Hayrat Vakfı'nın hazırladığı büyük boy ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 30 yıldır Almanya'da yaşadığını ve Hayrat Vakfına ayrılan bölüme gönüllü olarak baktığını aktaran görevli, Vakfın hazırladığı Kur'an-ı Kerim'lerde tavaffuk denilen bir özelliğin bulunduğunu söyledi. Büyük boy Kur'an'da bu özelliği gözler önüne seren görevli, Kur'an-ı Kerim'de bulunan 2806 Allah lafzının her sayfada alt alta geldiğini gösterdi. (Basri Özmen - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.