Mardin Artuklu Belediye Başkanı Tutaşı basınla bir araya geldi

Mardin Artuklu Belediye Başkanı Tutaşı basınla bir araya geldi

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, 6 aya önemli çalışmalar sığdırdıklarını söyledi.

Mardin Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, 6 aylık belediye çalışmalarını değerlendirmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Bir restoranda düzenlenen toplantıya yerel ve ulusal basının temsilcileri, gazeteciler, dernek başkanları ve belediye birim müdürleri katıldı.

Burada yapılan çalışmalar ve projeleri anlatan Başkan Tutaşı, “İlçemizde 6 ay içinde önemli çalışmaları yaparak vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderdik.” dedi.

Başkan Tutaşı, “Ciddi yol problemi olan Ortaköy ve Gökçe mahallelerimiz başta olmak üzere Bağlıca, Cevizlik, Sultançayır, Kabala, Nur, 13 Mart,  Sefa mahallelerimiz ile Zınnar ve Bakırkıre bölgelerimizde 400 bin metrekare sathi kaplama gerçekleştirerek yol sorunumuzu kısmen azaltmış olduk.” diye konuştu.

Tutaşı, “Belediyemizin eksiklerini bildirdiğimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan 1 adet arasöz, 1 adet çöp toplama aracı (Hora), çöp kovası ve çöp Konteynır hibeleri aldık. YİKOB desteğiyle Nur Mahallesinde TOKİ civarında ve Sultançayır Mahallelerimizde taziye evi yaptırımları gerçekleştirdik. Hizmet belediyeciliği adına her şeyin en güzelini hak eden hemşerilerimiz sosyal belediyecilik anlamında da yalnız bırakmadık. Camilerimize 10 adet gölgelik desteği, 4 engelli vatandaşımıza akülü araç ve 4 hasta yatağı hizmetleri sunduk.” dedi.

“10 adet spor tesisi ve 1 adet yarı olimpik kapalı yüzme havuzu tesisi yapımı için ön protokol imzaladık.” diyen Tutaşı, “Yakın zamanda kırsal ve merkez mahallelerimizde bu konuda çalışmalar başlıyor. Tarihi Mardin’de hem Eski Mardin’i hem de yeni Mardin’i görmeye imkân tanıyacak Firdevs Kasr-ı yanında seyir terası yapımında görüşmelerimiz sona yaklaştı. Kabala Mahallesinde Eski Belediye binasının mahalle konağı yapılmasını ihale aşamasına getirdik. DİKA ile işbirliği sözleşmesi imzalanan İnovasyon Merkezi yapımı başlıyor. Hazırlıklarımızı tamamladık ve çok kısa süre sonra ihaleye çıkacağız. Gökçe Mahallesinde eksik kalan taziye evinin yapımını ihale aşamasına getirdik. Tarihi Mardin’in girişinde yer alan Diyarbakır Kapı Mahallesi Sokak ıslahı konusunda İller Bankası ile görüşmelerimiz olumlu gidiyor.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.