Mardin Artuklu Üniversitesi BİLSEM'lerde görevli öğretmenlere lisans üstü eğitim verecek

Mardin Artuklu Üniversitesi BİLSEM'lerde görevli öğretmenlere lisans üstü eğitim verecek

Mardin Artuklu Üniversitesi ile MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında Bilim ve Sanat Merkezlerinde(BİLSEM) görevli öğretmenlerin lisansüstü eğitimlerineilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

BİLSEM'lerde görevli öğretmenlerin yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Mardin Artuklu Üniversitesinde yapabilmelerini sağlayan ve iki kurum arasında eğitim, öğretim ve araştırmaya ilişkin iş birliğine gidilmesini kapsayan protokol, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ile MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar tarafından çevrim içi ortamda imzalandı.

Bakanlık tarihinin en hızlı protokolünü imzaladıklarını aktaran MEB Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül,  kurum olarak porotokol niyetlerinin beyan edilmesinin ardından kısa sürede taleplerine karşılık verildiğini belirterek. MAÜ yönetiminin vizyonu ve bu konulardaki işbirliğine açık iradesinin takdire şayan olduğunu ifade etti.

MAÜ’de bulunan önemli sayıda yüksek lisans ve doktora programlarının bölgeye avantaj sağladığını belirten Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, lisansüstü programlarda diğer kuruluşlara hizmet verebilecek alt yapıya sahip olduklarını belirterek, şöyle dedi:

“İşleri olabildiğince hızlı ve bürokratik detaylara boğulmadan yapabilmek bizler için önemli. İmzalanan bu protokol, hem bizim için hem BİLSEM için avantaj sağlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Üniversitemiz iş birliğinde, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan öğretmenlerin, üniversitemiz bünyesindeki bölümlerde lisansüstü eğitim almalarına imkân sağlanacak. Öğretmenler, güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda üniversitemizin imkân ve deneyimlerinden yararlanarak lisansüstü eğitim ile elde ettikleri bilgi ve deneyimlerini bilim-sanat merkezlerine aktarabilecek.”

İki kurum arasında yapılacak iş birliğine yönelik protokol imza töreni çevrim içi olarak gerçekleştirildi.


MAÜ BİLSEM'lerde görevli öğretmenlere lisans üstü eğitim verecek

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.