Mardin Artuklu Üniversitesinde yol ve peyzaj çalışması

Mardin Artuklu Üniversitesinde yol ve peyzaj çalışması

Mardin Artuklu Üniversitesinin yerleşke alanında yapılan yol ve peyzaj çalışmasının ikinci etabı başladı.

Mardin Artuklu Üniversitesinin yerleşke alanında yapılacak inşaatlar için servis yolu olarak kullanılan ve kampüs binalarına giden anayola bağlantıyı sağlayan yolda çalışmalar sürüyor. Yol ve peyzaj çalışmasının ikinci etabı çalışmalarının tamamlanmasıyla kampüs daha modern ve estetik görüntü kazanacak.

3 bin 754 metre yol,  75 bin metrekare Peyzaj ve 45 bin  metrekare çim alanına sahip olup yapımına başlanılan Mardin Artuklu Üniversitesi yol ve peyzaj çalışması 2. Etap yol ve Peyzaj projesiyle değişik türlerde adet ağaç, çalı grubu ve çok yıllık çiçek türleri ekimine başlandığı bildirildi.

Kampüs içi yol ve çevre düzenleme işinde, yol boyu refüj ve kenar peyzaj düzenlemeleri yapıldığını, aynı zamanda tüm peyzaj alanı için sulama hatlarının döşendiğini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, ek su depolarının yapılarak çekilecek yeni su hatlarıyla yeşil alanların sulanıp korunmasının sağlanacağını ifade etti.

Kullanılan bitki ve çim çeşidinin bölgenin mevcut yerel yetişme şartlarına ve ekosistemine uygun türlerden seçilerek uygulandığı bilgisini veren Rektör Ağırakça, çok sayıda bank kamelya, oturma masaları gibi çeşitli donatı kapsayan 2. Etap Yol ve Peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla üniversite yerleşke alanının büyük bir ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Yerleşke girişinde bulunan 31 bin metrekarelik alana daha önce yapılan zemin düzenleme çalışmalarının ardından oturma birimleri, yürüyüş yolları, yol boyu çeşitli ağaçların dikimi ve çimlendirme uygulamalarının tamamlandığını hatırlatan Ağırakça, bunun kampüs girişine çok güzel bir görüntü sağladığına dikkat çekti.

Ağırakça, “Bu alanlarda başlattığımız kaya bahçeleri, çiçek havuzları ve 400 metrekarelik biyolojik göletlerin oluşturulmasının yanı sıra engelli erişimine uygun yürüyüş ve alan içi gezi yolları, çakıl havuzları, dinlenme ve toplanma alanları inşa edeceğiz. Yolların daha konforlu hale getirilmesi ve bu çalışmalar genel olarak öğrenci ve akademisyenler için dinlenme ve sosyal imkânlar oluşturarak daha huzurlu vakit geçirebilecekleri alanlar sunulacaktır.” dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı otopark alanı çevresinde gölgelik yapacak ağaç dikimleri, kiraz, nar, elma, ceviz ve badem ağaçlarından meyve bahçesi oluşturulması, aynı alanda çeşitli ağaçların dikimi ve çimlendirme çalışmalarının da başladığı öğrenildi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.