Mardin Artuklu’da yol yapım çalışmaları

Mardin Artuklu’da yol yapım çalışmaları

​Şehir merkezi ile birlikte kırsal mahallelerdeki yol yapım çalışmalarını da hummalı bir şekilde sürdüren Artuklu Belediyesi, Yukarı Hatunlu Mahallesi'ndeki yol yapım çalışmalarını tamamladı.

Artuklu Belediyesi, havaların ısınmasına aldırış etmeden çalışmalarına hız kazandırdı. Bir taraftan ilçe merkezindeki “Cadde ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında doğal gaz çalışmaları devam ederken öte yandan kırsal mahallelerdeki yol yapım çalışmaları hızla devam ediyor.

Artuklu Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk'ün himayelerinde devam eden çalışmalar kapsamında, enerji nakil hatlarının yer altına alınmasıyla birlikte; alt yapı yenileme ve peyzaj - çevre düzenlemeleri ile birlikte kaldırım yenileme çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, ilçe merkezine uzak mesafede bulunan kırsal mahallelerde hummalı yol çalışmalarını sürdürüyor.

Artuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yol yapım çalışmaları kapsamında Yukarı Hatunlu Mahallesinde kilitli parke taşı döşeme çalışmalarında sona gelindi. 12 bin metrekarelik alanda çalışmalarını tamamlayarak önemli bir aşamayı kat etmiş oldu.

Belediye Başkan Vekili Öztürk, 'Yol Medeniyettir'den hareketle, Artuklu Belediyesi olarak yeni yollar açmaya, var olan yolları genişletmeye ve yolların kalitesini artırmaya yönelik çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla Yukarı Hatunlu Mahallesi sakinlerinin rahat bir nefes alacaklarını ifade eden Öztürk “Kırsal mahallelerimiz belediyelerin asli görevi olan yol çalışmalarından yoksundu. Bu mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız buna bağlı olarak birçok zorlu koşulla mücadele etmek durumunda kalıyordu. Havaların ısınmasıyla çalışmalarımıza hız kazandırarak Yukarı Hatunlu Mahallesi’ndeki çalışmaları büyük ölçüde tamamladık. 4 bin metrekarelik bir alanımız kaldı. O da tamamlandıktan sonra Yukarı Hatunlu Mahallesi’nin yol problemi ortadan kalkacak. Çalışmalarımız periyodik aralıklarla diğer mahallelerimiz için de başlayacak.” dedi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler