Mardin Dargeçit'te suikast hazırlığındaki PKK’li kadın yakalandı

Mardin Dargeçit'te suikast hazırlığındaki PKK’li kadın yakalandı

Mardin’in Dargeçit ilçesinde düzenlenen baskında yakalanan Rozarin kod adlı Mevlüde Gündüz’ün suikast hazırlığında olduğu belirtildi.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK operasyonu düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan bir kadının Rozarin kod adlı Mevlüde Gündüz olduğu belirlendi. Mevlüde Gündüz’ün Dargeçit Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mehmet Yaşar Yeşiltaş ile AK Partili yöneticilere suikast hazırlığında olduğu belirtildi.

Alınan bilgilere göre; Dargeçit Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mehmet Yaşar Yeşiltaş ile AK Partili yöneticilere suikast hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Yapılan çalışmaların ardından, Saray Mahallesi Mezopotamya Caddesi üzerindeki bir ikamete dün akşam saat 22.00’de operasyon düzenlendi. Operasyonda PKK’li Rozarin kod adlı Mevlüde Gündüz gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada ise bir adet 7.65 kalibrelik Baretta Tabanca, bu silaha ait 2 şarjör, 18 adet fişek, bir adet Rus yapımı f1 savunma tipi el bombası, 300 gram toz TNT, patlayıcı düzeneği yapımında kontrol amaçlı kullanılan bir adet ölçü aleti,  4 adet alfa fire uzaktan kumandalı bomba alıcısı, alıcı vericilere ait 3 adet kumanda, 2 adet güç kaynağı, bir adet el yapımı zaman ayarlı anahtar sistemi ve yaklaşık 10 adet elektrikli kapsül ele geçirildi.

Mevlüde Gündüz’ün 2007 yılında PKK’ye İstanbul’dan katıldığı, uzun süre Kandil'de suikast tarzı eylem eğitmenliği yaptığı, 2016 yılında suikast tarzı eylem amaçlı Dargeçit’te geldiği belirtildi.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.