Mardin Derik’te 2 aile arasındaki husumet barışla noktalandı foto

Mardin Derik’te 2 aile arasındaki husumet barışla noktalandı foto

Mardin’in Derik ilçesinde aralarında husumet bulunan 2 aile kanaat önderlerinin girişimiyle barışla sonuçlandı.

Derik ilçesi Göktaş Mahallesinde (Kevırşin köyü) akraba olan Özdemir ve Özyılmaz aileleri arasında 6 yıl önce çıkan ve Özyılmaz ailesinden birinin ölümüyle başlayan husumet, kanaat önderlerinin girişimleri sonucu ve Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas'ın katılımıyla aileler barıştırıldı.

İlçeye bağlı Göktaş köyünde verilen, barış yemeğine Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanat önderleri ve iki aile bireyleri ile köylüler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda katılımcılara hitap eden Kafkas, ailelerin barışmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

En kötü günlerin bu şekilde olmasını arzu ettiklerini aktaran Kafkas, "Böyle mutlu günlerimiz artar ve bu coğrafyada her zaman mutluluk tohumları filizlenir inşallah. Bu coğrafyalarda kardeşlik bakidir. Bazen, evlatlıktan da daha önemli bir husustur. Bir noktadan sonra evlat bile ikinci planda kalabiliyor. Bugün iki ailemiz de aynı fedakârlığı göstermişler. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Çok güzel örnek olmuşlar. İnşallah bu coğrafyada bu tarz barış günlerimiz çoğalır. Kardeşlik ikilimi içerisinde daha güzel günler yaşarız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şeyhmus Özdemir ve Abdullah Özyılmaz ile her iki aile bireyleri barıştırıldı. Yapılan duanın ardından, yemek yenildi.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.